Από τον Δήμο Βέροιας κοινοποιήθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 

Η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Λιβανός βρέθηκε στην Βέροια στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών που είχε με τις τοπικές αρχές και φορείς στην έδρα της Π.Ε. Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Βέροιας έθεσε το αίτημα για στήριξη της αναδιάρθρωσης των δενδροκαλλιεργειών με τον Υπουργό να υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο επενδυτικού πακέτου για τον πρωτογενή και αγροδιατροφικό τομέα η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει αιτηθεί την ένταξη των πυρονόκαρπων, κυρίως ροδάκινων, στο νέο πρόγραμμα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης εξέθεσε το θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων για το οποίο, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γεώργιος Στρατάκος, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε στενή συνεργασία με τον ΕΣΥΦ, ετοιμάζουν σχετική ΚΥΑ που θα αφορά στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης κενών συσκευασιών.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή