Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην αγορά μέχρι στιγμής, όπως επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί και πρέπει να στηριχτούν οι έμποροι και επαγγελματίες, συζήτησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και τους δυο Αντιπροέδρους Α΄ κ  Β΄, Δημήτρη Τσανακτσίδη και Έλενα Γκαμπράνη, αντίστοιχα. 

Στην συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο 13 Μαρτίου, στο γραφείου του Υφυπουργού στη Βέροια, η κα Τσιπουρίδου εξέφρασε την εύλογη ανησυχία και απόγνωση  των συναδέλφων της για την υπολειτουργία  του λιανεμπορίου.  Επίσης ανέφερε ότι η καταβολή των επιστρεπτέων προκαταβολών ναι μεν είναι ένα μέτρο παροχής της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις, αλλά δεν είναι το ουσιαστικό μέτρο για την βιωσιμότητα των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων και των οικογενειών τους , γιατί  όπως υποστήριξε,  κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. (Τις  υποχρεώσεις  καταβολής των ποσών στο κράτος μετά από την λήξη της πανδημίας , τα ποσοστά, τις δόσεις, ασφαλιστικές εισφορές).  

Κατά την διάρκεια της συζήτησης,  οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Σύλλογου, ενημέρωσαν τον κ. Βεσυρόπουλο για τον αποκλεισμό των εμπόρων της Βέροιας από το Πρόγραμμα «Διέξοδος», που αποκλειστικός φορέας υλοποίησης ήταν  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χαρακτήρισαν ως ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την επένδυση και στήριξη των επιχειρήσεων τους. 

Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τα μέλη της Διοίκησης, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές. –Και η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις τόσο της ΕΣΕΕ, μέσω του Πρόεδρου της κ. Γιώργου Καρανίκα, όσο και των Διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή