Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ αλλάζει το επίπεδο επιτήρησης για ακόμη 9 περιοχές, προς το αυστηρότερο, σύμφωνα με τη νεότερη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Όσον αφορά στο πέταγμα του χαρταετού, αυτό θα γίνει εντός του δήμου ή στα δύο χιλιόμετρα από το σπίτι, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 περιφέρειες και πέντε δήμους πρόκειται να ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστούν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα εισηγήθηκε βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μυτιλήνης, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και για την Καθαρά Δευτέρα.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή