Αρχική Ροή Ειδήσεων Απολογισμός υλοποίησης σκοπών της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας (συνέχεια)

Απολογισμός υλοποίησης σκοπών της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας (συνέχεια)

Συνεχίζοντας τον απολογισμό υλοποίησης σκοπών της ΚΕΠΑ την τελευταία δεκαετία βλέπουμε ότι στη θέση 7 ως σκοπός υπάρχει η δημιουργία και λειτουργία πινακοθήκης. Αν και η ΚΕΠΑ διαθέτει ορισμένους πίνακες στα κτήρια της εντούτοις δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στον τομέα αυτόν. Σκοπός ν.11: ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη δράσεων που έχουν ως αναφορά τη νεολαία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. 

Πέρα από δύο – τρεις δράσεις χωρίς συνέχεια η αναφορά στη νεολαία και τα χαρακτηριστικά της απουσιάζει. 

Σκοπός ν.13: η προστασία, μελέτη και ανάδειξη αρχείων που περιέχονται στην κυριότητα της. Εδώ έχει γίνει αρκετά σημαντική δουλειά κυρίως όσον αφορά το αρχείο του καθηγητή κ. Μουτσόπουλου, στο πλαίσιο του δυνατού και με βάση το προσωπικό που υπήρχε. 

Σκοπός ν. 12: η καταγραφή του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και η δημιουργία αντίστοιχης βάσης δεδομένων. Και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει γίνει ιδιαίτερο έργο. Συνοψίζοντας λοιπόν βλέπουμε ότι η ΚΕΠΑ για διάφορους λόγους (όπως έλλειψη πόρων, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη βούλησης κυρίως πολιτικής κλπ), έχει περιοριστεί στην υλοποίηση λίγων σκοπών όπως την σημαντική λειτουργία του ωδείου, σχολής χορού, εικαστικών, στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε σποραδικές άλλες πολιτιστικές δράσεις. 

Παρόλα αυτά δικαιολογεί την ύπαρξη της και εφόσον  η διοίκηση επιθυμεί την ανάπτυξη της, πρέπει να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι κατά καιρούς διοικήσεις της και περιλαμβάνονται σε αποφάσεις του Δ.Σ. της.

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή