ΔΤ από Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: Την Τετάρτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της. Η συμμετοχή ήταν καθολική και είχε θετική αποδοχή από όλους του συμμετέχοντες. 

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη συζήτηση είναι πολύ θετικά και ενδιαφέροντα. Όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που πήραν το λόγο με τις ομιλίες τους μέσα από την δράση της ομοσπονδίας και των σωματείων, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι το συνταξιουχικό κίνημα είναι ένα ζωντανό αγωνιστικό, που βρίσκει τον τρόπο να έχει επαφή με τους συνταξιούχους και  να αγωνίζεται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες όπως αυτές που ζούμε σήμερα. 

Σπουδαία είναι η δράση τους για τα ζητήματα της υγείας, με διεκδικήσεις για πρόσληψη Ιατρικού Νοσηλευτικού προσωπικού, την ενίσχυση στη πρωτοβάθμια υγεία, τις μονάδες των ΜΕΘ, το άνοιγμα των δομών υγείας, για τον γρήγορο εμβολιασμό και την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας. 

Διεκδικούν και έστειλαν υπομνήματα στο υπουργείο εργασίας για τα Συνταξιουχικά ζητήματα και τις διεκδικήσεις μας σε ξεκάθαρη βάση, δίχως μπερδέματα έχοντας καθαρό ότι οι συνταξιούχοι δεν χρωστούν σε κανένα από  ότι μας έχουν περικόψει στις κύριες τις επικουρικές συντάξεις, στη χηρεία, το ΕΚΑΣ, την υγεία, τα φάρμακα, σε όλα μας τα δικαιώματα. 

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις με το σταγονόμετρο των 360 και 384 ευρώ δεν είναι λύση και απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού και την επάρκεια τεχνικών μέσων για την άμεση έκδοση των οριστικών συντάξεων. Απαιτούν τώρα  την άμεση καταβολή όλων των παρακρατηθέντων με πολιτική απόφαση, όπως τα έκοψαν οι κυβερνήσεις, και δεν πρόκειται να συμβιβασθούν με την καταβολή 11μηνών πετσοκομμένων αναδρομικών, που και αυτά είναι στα αιτήματά μας.    

Καθολική είναι η απαίτηση των σωματείων μας από την κυβέρνηση για άμεση λύση των προβλημάτων των συνταξιούχων, προβλήματα που όλες μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις δημιούργησαν τόσο την περίοδο της κρίσης όσο της ανεμικής ανάπτυξης και την περίοδο της πανδημίας. Απαιτούν τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει και μάλιστα εκμεταλλευόμενη την πανδημία τον αντεργατικό, αντιλαϊκό, αντισυνταξιουχικό κατήφορο. Τα νέα θανατηφόρα μέτρα που ετοιμάζει για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική, τα σχέδια για νέες μειώσεις στις συντάξεις.  Τα αυταρχικά μέτρα, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς ενάντια στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος και κάνουν καθαρό σε όλους ότι το ιερό πεζοδρόμιο κανένας δεν μπόρεσε ούτε θα μπορέσει να το σταματήσει.  

Καταδικάζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ και μερίδα του τύπου που έχει στρατευθεί στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Αυτά που στήνουν, εκπομπές δίχως τον αντίλογο των εκπροσώπων των συνταξιούχων, που σχεδόν κάθε τόσο ονομάζουν τα οφειλόμενα χρήματα των συνταξιούχων αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις. Που από κοινού με μεγαλοδικηγορικά γραφεία μέσα από ψέματα και μισές αλήθειες σπρώχνουν τους συνταξιούχους ξανά και ξανά στα δικαστήρια με το αζημίωτο απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις πολιτικές της ευθύνες. 

Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας και τα σωματεία της δύναμής της, για της 8 του Μάρτη ημέρα των γυναικών, στέλνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες εργαζόμενες και συνταξιούχες και τις καλούν να πυκνώσουν πιο μαζικά τις γραμμές του αγώνα ξεπερνώντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την συμμετοχή τους.

Όλη η διαδικασία αλλά και η μέχρι σήμερα δράση μας επιβεβαιώνει ότι το συνταξιουχικό κίνημα σε  όλη την χώρα είναι σε αγωνιστική δράση, επαγρύπνηση, ετοιμότητα, και μόλις ξεπερασθούν τα προβλήματα της πανδημίας να είμαστε ξανά στο Ιερό πεζοδρόμιο.  

Το Δ.Σ.

//

Πηγή