Αρχική Ροή Ειδήσεων Η Βούλα Πατουλίδου συζήτησε με μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Η Βούλα Πατουλίδου συζήτησε με μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας


ΔΤ από Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας: Μια μοναδική και με πολλαπλά οφέλη εμπειρία έζησαν οι μαθητές – μαθήτριες αλλά και οι διδάσκοντες του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας, την Τρίτη 2-3-2021 στη διαδικτυακή κουβέντα με την χρυσή ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου

Η γνωστή σε όλους πρωταθλήτρια απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν στην έννοια της προσπάθειας, στις θυσίες της προσωπικής της ζωής και γενικότερα την εξέλιξη της αθλητικής της διαδρομής, μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Ειδικότερα όμως, οι αναφορές της, στις αθέατες πλευρές του αθλητισμού, όπως η σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών (με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου) και η μάστιγα από τη χρήση αναβολικών στον αθλητισμό, καθήλωσαν τους μαθητές αποκομίζοντας τρόπους αντιμετώπισης και αποφυγής τέτοιων συμπεριφορών. Αναμφίβολα, η παρουσία της κ. Πατουλίδου διαπαιδαγώγησε και καλλιέργησε την ιδιοσυγκρασία των παιδιών και… ίσως στο μέλλον, κάποια από αυτά να εξελιχθούν σε αθλητές και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. 

Την δραστηριότητα εισηγήθηκε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Θεοδώρα Μαυρίδου η οποία είχε και τον συντονισμό της όλης κουβέντας. Εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021, οι οποίες λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούνται αναγκαστικά διαδικτυακά με γνωστικό – παιδαγωγικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.

Την Ολυμπιονίκη καλωσόρισε η Διευθύντρια του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας κ. Μαρία Ζερβάκη, ενώ την συζήτηση τίμησαν με την τηλε-παρουσία τους οι κ.κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, Ράπτης Γεώργιος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών Φυσικής Αγωγής του 3ου ΠΕΚΕΣ και η κ. Δημητριάδου Λένα, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων του Ν. Ημαθίας. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή