ΔΤ από ΕΛΜΕ Ημαθίας: Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο συλλογικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας και της ΟΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στην μεγάλη μάχη της απεργίας – αποχής, ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/2020, καταθέτοντας:

  • Την αντίθεσή τους στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών
  • Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να τις μεταφέρει στις πλάτες εκπαιδευτικών και γονέων
  • Τη διαχρονική θέση και αγωνιστική διάθεση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μαθητών τους.
  • Την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειά τους

Με τις συλλογικές τους αποφάσεις ένωσαν τη φωνή τους με την μαζική απάντηση που έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων της Ημαθίας στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου είναι σχεδόν καθολική και αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

Απεργία-αποχή 38 92,7%

Αξιολόγηση 3 7,3%

Αναβολή συνεδρίασης 4

Οι απειλές, τα ψεύδη και η προσπάθεια εκφοβισμού από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όχι μόνο δεν ανέκοψαν τη μαζική και ενωτική απάντηση των εκπαιδευτικών, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα το φόβο τους μπροστά στη συντριπτική αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής αυθαίρετων αντιδραστικών πολιτικών.

Να σταματήσουν τώρα οι πιέσεις στους συναδέλφους.

Η δήλωση της απεργίας- αποχής αποτελεί δικαστικά κατοχυρωμένο τρόπο νόμιμης συνδικαλιστικής διεκδίκησης.

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αυθαίρετη εντολή ή παράτυπη και παράνομη διαδικαστική οδηγία που θα παραβιάζει την απόφαση των συναδέλφων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και επαφή με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα σε κάθε σχολική μονάδα η θέση του κλάδου για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση του ν. 4692/20, που αποτελεί και θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, -ισσες των σχολείων που εκκρεμεί η πραγματοποίηση συνεδριάσεων των Συλλόγων, να υπογράψουν άμεσα και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Καλούμε τους συναδέλφους των σχολείων που δήλωσαν συμμετοχή στην αξιολόγηση να καταθέσουν δήλωση, έστω και τώρα, απεργίας – αποχής ώστε να ματαιωθεί η δημιουργία ομάδων αξιολόγησης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή