ΔΤ – Ανακοίνωση από “Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας”: Εντελώς αιφνιδιαστικά, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, οι 1.227 σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές) σε όλη τη χώρα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενημερώθηκαν ότι από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.

Η όποια αιτιολόγηση αυτής της εξέλιξης από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας που δεν φρόντισε να προχωρήσουν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την συνέχεια, χωρίς την παραμικρή διακοπή του προγράμματος. 

Μπορεί το Υπουργείο όλο αυτό το διάστημα να ήταν πραγματικά απασχολημένο στο πως θα καταστείλει τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στον νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια, όμως η εξέλιξη αυτή στο Πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων μόνο με την λέξη ντροπή μπορεί να περιγραφεί.

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, με την πανδημία που εξελίσσεται να επιταχύνει τη φτώχεια και την ανέχεια, με χιλιάδες νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω ανεργίας, με εργαζόμενους σε αναστολή της εργασίας τους που ζουν με ψευτοεπιδόματα, η κυβέρνηση προβάλλοντας το ανάλγητο ταξικό της πρόσωπο δείχνει τι προτεραιότητές έχει.

Από τη μια, μπουκώνει τόσο καιρό με ζεστό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες με «fast track» διαδικασίες και από την άλλη αδιαφορεί για τα παιδιά του λαού, βλέποντας την οποιαδήποτε παροχή  ανακούφισης ως κόστος. 

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η μόνη έγνοια για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είναι να περάσουν μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας κάθε λογής αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό μέτρο και την ίδια στιγμή, με κυνισμό αδιαφορούν για την υγεία και τη σίτιση των μαθητών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Βέροιας ζητούμε:

Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το Πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα να συνεχιστεί άμεσα.

Το Υπουργείο Παιδείας να επεκτείνει το Πρόγραμμα στο σύνολο των σχολικών μονάδων και του μαθητικού δυναμικού.

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου, τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν αυτήν την εξέλιξη, να απαιτήσουν την άμεση επανεκίνηση του Προγράμματος.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς στον Δήμο Βέροιας να μην αφήσουν αυτό το Πρόγραμμα της σίτισης των μαθητών που πάρθηκε ύστερα από τους δικούς τους αγώνες να χαθεί.

//

Πηγή