Με δημόσια επιστολή του προς τους Δημότες της Βέροιας, που κοινοποιήθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Χρήστος Τσιούντας αναφέρεται σε περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στις 22 Ιουνίου 2020.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσιούντας, η πρώην επικεφαλής του Γεωργία Μπατσαρά κατά τη διάρκεια που μιλούσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνδημότες” έστειλε sms στα μέλη της παράταξής της (και στον κ. Τσιούντα, που τότε ήταν μέλος της παράταξής της), στο οποίο υπήρχε ένας υβριστικός χαρακτηρισμός για το πρόσωπο του ομιλούντα. 

Με βάση το παραπάνω μήνυμα ο κ. Τσιούντας ζητά την αποπομπή της Γεωργίας Μπατσαρά από την διοίκηση του Δήμου. 

Είχαμε κάθε καλή διάθεση να δημοσιεύσουμε αυτούσια και χωρίς καμία παρέμβαση την επιστολή Τσιούντα, πλην όμως η δημοσίευση του μηνύματος (sms) που κατά τον ισχυρισμό του κ. Τσιούντα έστειλε η κα Μπατσαρά, αντίκειται (καλώς ή κακώς) στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων, όπως μας πληροφόρησε ο νομικός μας σύμβουλος. Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις ποινικές συνέπειες δεν έχει μόνο ο υπογράφων ένα κείμενο, αλλά και το Μέσο που το φιλοξενεί, δυστυχώς θα πρέπει να δημοσιεύσουμε το κείμενο χωρίς την επισύναψη του φερομένου ως μηνύματος της κας Μπατσαρά, για την προστασία κυρίως ημών, αλλά – γιατί όχι – και του αποστολέα της επιστολής, καθώς και για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της φερόμενης (κατά τον ισχυρισμό του κ. Τσιούντα) αποστολέα του sms. 

Η επιστολή Τσιούντα (αυτούσια, όπως μας την απέστειλε, πλην της επισύναψης με το φερόμενο ως μήνυμα της Γ. Μπατσαρά):

Αγαπητοί συνδημότες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/01/2021 έκανα μια καταγγελία λέγοντας:

«Συνεργάτης άμεσος του Δημάρχου, αιρετός, εξύβρισε αρχηγό παράταξης, γράφοντας μήνυμα στο κινητό, το οποίο απέστειλε σε εμένα και σε κάποιους άλλους συναδέλφους». Ζήτησα δε από τον πρόεδρο και τον Δήμαρχο να κάνουν μια έρευνα για να εντοπιστεί ο συνεργάτης αυτός. Απέκλεισα τους αιρετούς της παράταξης του Δημάρχου, άρα έμεναν οι 7 συνεργάτες της συνεργαζόμενης παράταξης Μπατσαρά. Υπόθεση δηλαδή λεπτών για να εντοπιστεί ο υβριστής. Δεν γνωρίζω εάν αφιερώθηκαν αυτά τα λίγα λεπτά. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 4 εβδομάδες μετά (22/02/2021) δεν δόθηκε καμία απάντηση περί της καταγγελίας μου, αν και οι κανόνες ηθικής και δεοντολογίας το επιβάλλουν. Ούτε βέβαια υπήρξε και αναγνώριση του λάθους και ανάληψη ευθύνης από κάποιον-α της παράταξης Μπατσαρά. Αναγκάστηκα να πάρω το λόγο και να ρωτήσω για το εάν έγινε η έρευνα για την καταγγελία μου. Ο κ. Πρόεδρος, τον οποίο γνωρίζω επί 10ετία και έχω την καλύτερη γνώμη για αυτόν, κατά την 18μηνη δε περίοδο της θητείας του στην προεδρία του Δ.Σ. τυγχάνει ευμενών σχολίων, από εμένα και από φίλους και αντιπάλους, για την διαχείρηση των θεμάτων της αρμοδιότητάς του. Νομίζω ότι στην απάντησή του έκανε λάθος. Είπε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με sms και mms και: ό,τι πρέπει να λέγεται, να λεχθεί ενώπιος-ενωπίω και όχι κάτω από το τραπέζι. 

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει ο Πρόεδρος να ασχολείται με sms, mms και λοιπά. Άλλωστε το προβλέπει στο άρθρο 4 και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξαιρείται η κ. Μπατσαρά, η οποία έστειλε το υβριστικό μήνυμα, διότι της αναγνωρίζονται ελαφρυντικά από τον Πρόεδρο, όπως στην περίπτωση που της επέτρεψε να ‘’ξεψηφίσει’’ και να ξαναψηφίσει. Όταν όμως προκύπτουν θέματα και τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει κατά τη γνώμη μου να ασχολείται. (Ενώπιος-ενωπίω όπως δήλωσε)

Εάν δηλαδή σε ένα υβριστικό μήνυμα αντί του ονόματος ΠΑΥΛΙΔΗΣ υπήρχε το όνομα ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ δεν θα ασχολούνταν; 

Όποιος εργάζεται κάνει και λάθη, εγώ τον δικαιολογώ, αλλά ας το σκεφτεί άλλη μια φορά. Ο κ. Δήμαρχος δε, απάντησε ότι ήταν μια ιδιωτική συζήτηση. Σεβαστή η άποψη του κ. Δημάρχου αλλά όχι αποδεκτή, διότι οι ιδιωτικές συζητήσεις γίνονται στο πεζοδρόμιο, στο καφενείο, σε ένα γραφείο επιχείρησης κτλ. Το γεγονός που κατήγγειλα διεξήχθει ως εξής:

Εστάλη το υβριστικό μήνυμα από την Υποδιοικήτρια του Δήμου, συνεργάτη του Δημάρχου στη διοίκηση και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Μπατσαρά.

Εστάλη προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Αφορούσε και ύβριζε Δημοτικό Σύμβουλο.

Εγράφει και απεστάλλει κατά την ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου

Ετέθει θέμα από εμένα στην Δημοτική Ομάδα όταν αυτή συνήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έκανα προσπάθεια να πείσω την κ. Μπατσαρά ότι τέτοιες φράσεις δεν επιτρέπονται από αρχηγό παράταξης, ιδιαίτερα του ευαίσθητου φύλλου, η οποία εκπροσωπεί και τη Ν.Δ. Πολύ δε περισσότερο δεν γράφονται. Δεν μπόρεσα να την πείσω ούτε να την συνετίσω, διότι και στη συνέχεια είχε παρόμοιες συμπεριφορές. 

Αγαπητοί συνδημότες, 

Προκύπτει από τα πέντε παραπάνω σημεία που ανέφερα, ότι δεν ήταν ιδιωτική συζήτηση όπως ο κ. Δήμαρχος είπε.

Δεν πιστεύω ότι στις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάνουν παρόμοιες συζητήσεις και χαρακτηρίζονται ιδιωτικές. Αλίμονο. 

Επειδή η άποψη του κ. Δημάρχου με προβλημάτισε πάρα πολύ, έχω να πω τούτο. Και εάν ακόμη δεχτούμε ότι ήταν μια ιδιωτική συζήτηση, άποψή μου είναι, ότι ο πρώτος πολίτης του Δήμου Βέροιας, δεν έχει δικαίωμα να συνεργάζεται με αρχηγό παράταξης, η οποία υβρίζει αρχηγό άλλης Δημοτικής Παράταξης, έστω και σε ιδιωτική συζήτηση. 

Αγαπητοί συνδημότες, 

Έχω πει ότι είμαστε το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν ο κ. Δήμαρχος δεν αποπέμψει πάραυτα την κ. Μπατσαρά, όπως έκαναν οι συνάδελφοί του Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης που απέπεμψαν αντιδημάρχους και ο κ. Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για θέματα μικρότερης σημασίας (ιδιωτικές ενέργειες) από την ύβρη της Αντιδημάρχου κ. Μπατσαρά, και παραμείνει μια Δημοτική Σύμβουλος που υβρίζει, η κατηφόρα του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και θα συμβεί το οξύμορο, να έχουμε έναν από τους καλύτερους Προέδρους στο χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υ.Γ. Σας αποστέλλω εκτυπωμένο το μήνυμα που μου εστάλλει από την κ. Μπατσαρά, με μόνη παρέμβαση τη διαγραφή πέντε γραμμάτων από μια λέξη, για λόγους ευνόητους.

Τσιούντας Χρήστος

[στην επιστολή στο σημείο αυτό υπήρχε φωτογραφία με κείμενο sms 7 λέξεων]
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή