ΔΤ από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου

Τη Δευτέρα η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε στο γραφείο της με τον πρόεδρο της Κοινότητας Λευκαδίων κ. Δημητρούση Νίκο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιαννακοχωρίου κ. Θεοδοσιάδη Θεόδωρο, προκειμένου να συζητήσουν για τον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και τις συνέπειές του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Δημητρούσης και ο κ. Θεοδοσιάδης παρουσίασαν στη βουλευτή το ψήφισμα Κοινοτήτων Δήμου Νάουσας για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τις θέσεις τους ως προς αυτό. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στον διάλογο για το νομοσχέδιο, την ανάθεση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Κοινότητες και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας των κοινοτήτων με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, όπως στις εκλογές του 2019.

Η βουλευτής δήλωσε τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στα αιτήματα των Κοινοτήτων,  συμμεριζόμενη τις ανησυχίες των εκπροσώπων των Κοινοτήτων για απαξίωση του θεσμού των Συμβουλίων Κοινότητας, αφού αφαιρούνται από αυτούς αποφασιστικής σημασίας αρμοδιότητες. Ε

πιπλέον, το νέο νομοσχέδιο με την κατάργηση της απλής αναλογικής και τις άλλες επιμέρους διατάξεις του αποτελεί  μεγάλο πλήγμα για τον Κοινοτισμό και οδηγεί σε μαρασμό και υποβάθμιση τη ζωή των κατοίκων της επαρχίας. Με το νομοσχέδιο αυτό, που αποτελεί στην ουσία ένα πισωγύρισμα, και λειτουργώντας αυταρχικά η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά την άποψη και τη στάση της σε θέματα δημοκρατίας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή