Υπέρ της συγχώνευσης του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας με την ΚΕΠΑ τάχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Μαρκούλη, Κυριάκος Θεοδωρίδης, κατά τη συζήτηση της αντικατάστασης της προέδρου του Δ.Σ. της Επιχείρησης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (23/2/2021). 

Ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο (ο επικεφαλής της παράταξης του έλειπε εκείνη την ώρα καθώς μια ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης είχε μια τηλεδιάσκεψη αλλού και άφησε την τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου), γεγονός που σημαίνει ότι μιλούσε εξ ονόματος  του συνόλου της δημοτικής παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη”. 

Το σκεπτικό της πρότασης ήταν να συγχωνευθούν ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ, ώστε από τη μία να μην υπάρχουν περιττά έξοδα από την αυτοτελή οντότητα του ΔΗΠΕΘΕ και από την άλλη το προσωπικό να αξιοποιείται όλο το χρόνο και όχι “6-7 μήνες”, όπως είπε ο κ. Θεοδωρίδης. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Θεοδωρίδης ανέφερε: 

“Σπρώχνουμε στο μέλλον τα προβλήματα του ΔΗΠΕΘΕ, με την ελπίδα να σκάσουν στα χέρια του επόμενου. Αντί να συζητάμε ζητήματα παραγωγής, τα κόστη, τη σχέση του ΔΗΠΕΘΕ με τον τοπική κοινωνία, επιστρέφουμε στην αφετηρία της δημοτικής περιόδου, δηλαδή το ποιος θα είναι πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ. Τι σημαίνει όμως αυτοτελές ΔΗΠΕΘΕ; Σημαίνει πλήρη διοικητική δομή, με αντίστοιχη χρηματοδότηση. Χρονική περίοδος δραστηριότητας περιορίζεται στους 6-7 μήνες. Το προσωπικό τον υπόλοιπο χρόνο πως απασχολείται; Αυτό είναι το δικό μας ζήτημα. 

Γεννιέται, λοιπόν, το ερώτημα: Έχει η τοπική κοινωνία τις αντοχές, την πολυτέλεια, να σηκώνει στους ώμους της τις δυο πλήρεις πολιτιστικές δομές; Η απάντηση από εμάς είναι όχι. 

Εισηγούμαστε στο νέο πρόεδρο (σ.σ. Δ. Πυρινό) να κινήσει την διαδικασία της συγχώνευσης του ΔΗΠΕΘΕ με την ΚΕΠΑ. Όπως καταλαβαίνετε, εμείς στην ψηφοφορία (σ.σ. της εκλογής νέου προέδρου) δεν θα συμμετέχουμε, γιατί  θεωρούμε ότι δεν μας αφορά. Εμείς θέλουμε την συγχώνευση των δύο πολιτιστικών φορέων του Δήμου, για ευνόητους οικονομικούς λόγους“.  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή