Σε ήπιους σχετικά τόνους κύλισε η προ ημερήσιας διάταξής συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (μέσω τηλεδιάσκεψης) το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021. 

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στον προωθούμενο εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση και επισήμανε τις διαφωνίες που εκφράζουν οι Δήμαρχοι (όπως στη μείωση του αριθμού των συμβούλων), ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης έκτασης 26 στρεμμάτων πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας. Αναφορά έκανε επίσης ο Δήμαρχος στην μικρή, αλλά σταθερή, αυξητική πορεία των κρουσμάτων.

Η επικεφαλής της παράταξης “Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη” και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο επίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα από την διαβούλευση, έκανε αναφορά στα κρούσματα και στην πορεία των εμβολιασμών, καθώς και σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συνδημότες” Παύλος Παυλίδης ζήτησε στοιχεία για το πόσοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΒ και με τι ποσά έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας που υπάρχει από τον κανονισμό της ΔΕΥΑΒ για προσωπικά δάνεια, διερωτήθηκε τι γίνεται με την σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον αποστρατευθέντα ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. Διονύση Κούγκα.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη” Αντώνης Μαρκούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στην διαχείριση του πρόσφατου χιονιά και παγετού στη Βέροια, σημειώνοντας πως υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς ο Δήμος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη ο ΕΛΓΑ άμεσα να προβεί σε εκτιμήσεις στα χωράφια όλων των ειδών καλλιεργειών για τυχόν ζημίες.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δικαίωμα για νέα Βέροια” Δημήτρης Τσανακτσίδης μετέφερε στο συμβούλιο τα ερωτήματα και αιτήματα των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων της Ημαθίας, οι οποίοι δικαιούνται μειωμένο  ενοίκιο ή και απαλλαγή από την καταβολή των μισθωμάτων, ωστόσο δεν τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου, ενώ διερωτήθηκε για το πως μπορούμε να μιλάμε για κατασκευή νέων αθλητικών χώρων όταν είναι σε στασιμότητα η κατασκευή του κολυμβητηρίου.

Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Γιώργος Μελιόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το νόμο για τα πανεπιστήμια, τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση, για το θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων, την απεργία των υγειονομικών, ενώ αναφέρθηκε στην καθυστερημένη απόφαση για λήψη μέτρων στο 10 Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, όπου εμφανίστηκαν 5 κρούσματα κορωνοϊού.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή