ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Συνάντηση με το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας με κύριο αντικείμενο την επεξεργασία των αιτημάτων του δικηγορικού κλάδου, αλλά και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στη Δικαιοσύνη συνολικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Συμβουλίου εξέθεσαν στο βουλευτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικηγόροι, η οποία έχει προκαλέσει, εκτός της δυσλειτουργίας στις δικαστικές αίθουσες με την αναβολή πολλών δικών, μεγάλη καθίζηση στο εισόδημα τους.

Όπως ανέφεραν η μη ένταξη τους στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, καθώς επίσης και ο αποκλεισμός πολλών συναδέλφων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το βιοπορισμό τους, ενώ την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις τους τρέχουν.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπαρτζώκας διεμήνυσε ότι υποστηρίζει το αίτημα τους για  την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, άλλως, τη μείωση των εισφορών, καθώς επίσης και την απαλλαγή  από το τέλος επιτηδεύματος για το έτος  2020.

Υπενθύμισε ότι στέκεται δίπλα στον κλάδο των δικηγόρων, κατανοώντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες τους, αναφέροντας σωρεία κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του, όπως την απευθείας διαμεσολάβηση των αιτημάτων τους μέσω κοινοβουλευτικής αναφοράς, την κατάργηση/μείωση της προκαταβολής φόρου, την χρονική επέκταση της μειωμένης καταβολής ενοικίων, την αναστολή πληρωμών των ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών και την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων στην επιστρεπτέα  προκαταβολή.

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν ότι η λήξη της πανδημικής κρίσης οφείλει να συνοδευτεί από ριζοσπαστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή