Την… τιμητική της είχε την Δευτέρα (15/2/2021) η προϊσταμένη του τοπικού υποκαστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρία Παππά, αφού πρωί – πρωί την επισκέφθηκαν διαδοχικά στο γραφείο της οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Όπως μας πληροφορούν με τα με τα δελτία Τύπου που έστειλαν οι βουλευτές, σκοπός της επίσκεψης ήταν το ενδιαφέρουν τους για την πορεία των εκτιμήσεων τυχόν ζημιών από την “Μήδεια”, αλλά και προγενέστερων υποθέσεων. 

Παρακάτω παρατίθεται τα σχετικά δελτία Τύπου των βουλευτών (οι τίτλοι είναι δικοί τους):  

Τάσος Μπαρτζώκας στον ΕΛΓΑ Ημαθίας: Εγρήγορση για πιθανές ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών λόγω του φαινομένου «Μήδεια»

Το τοπικό υποκατάστημα ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει εγρήγορση και αυξημένα αντανακλαστικά, προκειμένου, σε περίπτωση που υπάρξουν ζημιές στις καλλιέργειες από τον παγετό του φαινομένου «Μήδεια»,  να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής-εκτίμησης των ζημιών συμπεριλαμβάνοντας όλες τις ποικιλίες. Όπως τόνισε ο βουλευτής στην Προϊσταμένη κ. Παππά, η ταχύτητα στις διαδικασίες θα αποτρέψει φαινόμενα παρατεταμένων καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατά την επίσκεψη του, ο Βουλευτής συνομίλησε και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος. Όπως ανέφεραν, αναμένουν από τους παραγωγούς που καλλιεργούν ποικιλίες, οι οποίες κατά την παρούσα φάση βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας  να ενημερώσουν το υποκατάστημα, έτσι ώστε να προβούν σε αναγγελίες ζημιών.

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και  στην καθυστέρηση σε πορίσματα ζημιών σε συγκεκριμένες περιοχές της Ημαθίας. Η Προϊσταμένη κ. Παππά τόνισε ότι τα όποια προβλήματα δεν υφίστανται πλέον και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν πολύ σύντομα στο σύνολο του νομού.

Με τις μηχανές στο φουλ ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση ζημιών από την «Μήδεια» και για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Παγετό του Μαρτίου 2020 – Μέχρι αύριο τα πορίσματα για τις ζημίες στον πρώην Δήμο Ειρηνούπολης

Απόλυτα έτοιμος είναι ο ΕΛΓΑ προκειμένου να εκτιμήσει ταχύτατα τις όποιες ζημίες προκληθούν στις καλλιέργειες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών των προηγούμενων ημερών και προβλέπονται από τον κανονισμό του. 

Αυτό διαβεβαίωσε τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη η Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Βέροια κ. Μαρία Παππά, καθησυχάζοντας έτσι τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Μήδεια» στις παραγωγές τους, τις οποίες και της μετέφερε ο Βουλευτής Ημαθίας. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονικό διάστημα που θα αποδοθούν στους πληγέντες καλλιεργητές της περιοχής του πρώην Δήμου Ειρηνούπολης και των περιοχών της Μελίκης και του Λουτρού οι εκκρεμείς αποζημιώσεις από τις ζημίες του παγετού του Μαρτίου του 2020. 

Όπως ενημερώθηκε από την κα. Παππά, τα πορίσματα που αφορούν στην περιοχή του πρώην Δήμου Ειρηνούπολης θα δοθούν μέχρι αύριο 16 Φεβρουαρίου στους ενδιαφερόμενους και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο. 

Για τις περιοχές δε της Μελίκης και του Λουτρού, όπως σημείωσε η Προϊσταμένη του τοπικού Υποκαταστήματος, η διαδικασία κοινοποίησης των πορισμάτων θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με τον κ. Τσαβδαρίδη αφενός να υπογραμμίζει την ανάγκη ολοκλήρωση της διαδικασίας και για αυτές τις περιοχές εντός του μηνός Φεβρουαρίου αφετέρου να εξαίρει το έργο του Οργανισμού σε μία δύσκολη εποχή. Δυσκολίες, που όπως τόνισε δεν πηγάζουν μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω των ελλείψεων σε στελεχιακό δυναμικό, για την οποία γίνεται προσπάθεια αναπλήρωσης των όποιων κενών επ’ ωφελεία του αγροτικού κόσμου του τόπου μας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή