ΔΤ: Το 5o Σύστημα Προσκόπων Βεροίας συνέχισε μια παράδοση πολλών ετών με λίγο διαφορετικό τρόπο των φετινή χρονιά, λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Έτσι λοιπόν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021έκοψε τη βασιλόπιτά του για το νέο έτος και έκανε ανασκόπηση των δραστηριοτήτών του για την χρονιά που πέρασε, μέσω διαδικτύου.

Στην ξεχωριστή αυτή διαδικτυακή κοπή, μπορεί να έλειπε η προσωπική επαφή αλλά όλους τους άγγιξε το κυρίως νόημα της κοπής μιας Βασιλόπιτας το οποίο είναι η Αγάπη ,η Ομόνοια, η Ισότητα, η Φιλοξενία, ο Σεβασμός, η Επικοινωνία, η Δικαιοσύνη και Ενότητα

Με την συμμετοχή τους τίμησαν την εκδήλωση: η Αρχηγός 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων κ.Πιστοφίδου Αργυρώ, ο Αρχηγός 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων κ.Παπαχαραλάμπους Βαγγέλης οι διατελέσαντες Περιφερειακοί  Έφοροι Ημαθίας κ. Παπαδημητρίου Τάκης, κ. Ταμπακόπουλος Κώστας, καθώς και οι διατελέσαντες Αρχηγοί του 5ου Συστήματος Προσκόπων και Τμημάτων του: κ. Ζερδαλή Λουίζα-Δέσποινα, κ.Κατικαρίδης Μάριος κ. Κότσιφας Αντώνιος, κ.Λαγιώνη Κατερίνα, κ.Μπλατσιώτης Δημήτρης, κ. Παυλίδης Παύλος, κ. Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος, κ.Σιουραντάνης Αλέξης και κ.Τεγούσης Δημήτρης καθώς και οι γονείς και τα παιδιά των τμημάτων μας.

Στην εκδήλωση δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν και απέστειλαν τους θερμούς χαιρετισμούς τους:  ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Φάκας , οι διατελέσαντες Τοπικοί Έφοροι Βεροίας και Περιφερειακοί Έφοροι Ημαθίας : κ.Αλδάκος Θεόδωρος , κ.Πυρινός Παύλος , κ.Τελλίδης Σπύρος και ο Αρχηγός της Ενώσεως  Παλαιών Προσκόπων Βεροίας κ.Ουσουτζόγλου Νίκος.

Στην έναρξη της συνάντησής μας έγινε μια αναφορά από τον Αρχηγό του 5ου  Συστήματος κ. Παντελίδη Ανέστη πάνω στο πρόγραμμα και το παιδαγωγικό έργο των Βαθμοφόρων μέσα στα τμήματα τους, στις περσινές δραστηριότητες τους, καθώς και στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, ζητώντας την συμμετοχή όλων (παιδιών-γονέων – βαθμοφόρων- παλαιών προσκόπων) για την επιτυχία όλων των παραπάνω.

Ακολούθησε μια τριλογία οπτικοποιημένων παρουσιάσεων σχετικά με τη Διάρθρωση του 5ουΣυστήματος Βεροίας, τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν  κατά την περσινή χρονιά, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συστήματος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των μελών μας για τους εσωτερικούς διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα της καραντίνας με την κλήρωση ενός ορειβατικού σακιδίου 55lt και ενός tablet4G 10inch.Το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιτάς το κέρδισε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης μας στην οποία στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για ένα όμορφο και δημιουργικό 2021.Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές από τον Πρόεδρο της Επιτροπής μας κ.Καλογήρου Νίκο τον κ.Παπαχαραλάμπους Βαγγέλη την κ.Πιστοφίδου Ρούλα και τον κ.Ταμπακόπουλο Κώστα.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουν στην εφαρμογή του Στόχου 3. Διασφαλίζουμε μία ζωή με υγεία και προάγουμε την ευημερία για όλους και Στόχου 9. Δημιουργούμε υποδομές, ενθαρρύνουμε την καινοτομία.

Εάν θέλετε και το παιδί σας να ζήσει αξέχαστες προσκοπικές στιγμές, δεν έχετε να επισκεφτείτε την εστία μας επί της οδού Γοργοποτάμου 7 (παραπλεύρως εισόδου δημοτικού Τσαλέρα), κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-20:00 ή να μας τηλεφωνήσετε στο 23310-62821 κατά την προαναφερθείσα ημέρα και ώρες αμέσως μετά την τροποποίηση ή την λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

//

Πηγή