κ.Δήμαρχε

Σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους Δήμους, οι τοπικοί άρχοντες έχουν την ευγένεια και τον οφειλόμενο σεβασμό στους φορείς του τόπου και συζητούν μαζί τους πριν πάρουν αποφάσεις μεγάλου βεληνεκούς, αποφάσεις που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για τις επόμενες δεκαετίες και αφού προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος  καταλήγουν σε  συναπόφαση όλων των εμπλεκομένων.

Με βάση τη λογική λοιπόν του αυτονόητου, σας κάλεσα να προχωρήσουμε στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή όλων των φορέων του τόπου και να συναποφασίσουμε για την χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης και την καλύτερη χωροθέτηση των επιλογών μας.

Με έκπληξη ομολογουμένως, αντί της αναμενόμενης σύμφωνης γνώμης σας στο αυτονόητο και λογικό, διαβάσαμε μια κατάπτυστη επιστολή που εμπλέκει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα με την κατάθεση πρότασης συνδυασμού. Είστε Δήμαρχος και δεν μπορείτε να κατανοήσετε, ότι ο συνδυασμός μας αποτελείται από πολίτες όλων των επαγγελματικών χώρων, η πρόταση είναι η κοινή συνισταμένη όλων ημών, ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, ότι στην πρόταση για σύγκλιση  του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου αναφερόμαστε στην συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης και το σημαντικότερο, ότι το θέμα αφορά κύρια την εγκατάσταση των Υπεραστικών λεωφορείων και δευτερευόντως των Αστικών και των ταξί!! 

Η ημιμάθειά σας αυτή, συνδυαζόμενη με την μικρότητα που διέπει τις αποφάσεις σας και την εκκωφαντική  σιωπή της φερόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν οδηγήσει τον Δήμο μας καιρό τώρα  σε μια καταστροφική τροχιά λαθεμένων επιλογών. 

Πάντως σας ευχαριστώ ειλικρινά για την δημόσια ομολογία σας ότι τα ΚΤΕΛ έχουν κάνει προσπάθειες πριν από 11 χρόνια περίπου για να μετεγκατασταθουν. Τόσα χρόνια η μετάθεση ευθυνών ήταν ένα ακόμη ψέμα από αυτούς που υιοθετούν ρηχές νοοτροπίες και καταστρέφουν τον τόπο. Πλέον ο κόσμος έμαθε τι ρόλο παίζει ο καθένας πίσω από τις κουρτίνες…

Επανερχόμαστε λοιπόν και  ζητάμε από τους πολίτες και τους συνεργάτες σας πλέον, να αντιληφθούν την έλλειψη σεβασμού προς τους φορείς της πόλης,  αλλά και την παραβίαση της κοινής λογικής και να σας συγκρατήσουν στον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει. 

Αγαπητοί συνδημότες και συνεργάτες αυτού.

Ο χώρος δίπλα στο νέο Διοικητήριο, είναι η ιδανική επιλογή για εγκατάσταση  σύγχρονου σταθμού Υπεραστικών λεωφορείων. Διότι: Είναι μόλις λίγα μέτρα από κόμβο της Εγνατίας Οδού, γεγονός που επιτρέπει την προσέγγιση  των λεωφορείων χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για το κυκλοφοριακό της πόλης. Είναι δίπλα στο νέο Διοικητήριο, συνεπώς εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που έρχονται για να επιλύσουν υπόθεσή τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Είναι δίπλα στον χώρο που θα εγκατασταθεί η Αστυνομία, γεγονός που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους ταξιδιώτες. Μια σύγχρονη εγκατάσταση θα δώσει επιπλέον και άριστες συνθήκες στους πολίτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές. Είναι με μια φράση, ο ιδανικός χώρος.

Σε ότι αφορά τα Αστικά, σας ενημερώνουμε ότι εμείς και τα ταξί αποτελούμε μια μικρή πτυχή του όλου θέματος. Φυσικά απαιτείται μια πρόβλεψη για χώρους παραλαβής των επιβατών και άρα στάθμευσης των Αστικών, αλλά δικό μας έργο είναι η κίνηση εντός των ορίων του Δήμου μας. Συνεπώς χώροι στάθμευσης για εμάς θα πρέπει να υπάρχουν και εκεί και στο κέντρο και όπου αλλού απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας. Αυτά για να μην γίνεται παρανόηση.

Αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση των ΚΤΕΛ, είναι αρχικά ένα θέμα που έπεται. Στο οποίο θα πρέπει να συμμετέχουν ο Υπουργός μας και οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης μας. Όπως σε όλες τις άλλες πόλεις. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε την διάθεση του χώρου για τον σκοπό αυτό και μετά να οδηγηθούμε σε περαιτέρω ενέργειες. Τα σοβαρά και μεγάλα θέματα, θέλουν υπεύθυνη αντιμετώπιση. Σας ενημερώνουμε πάντως ότι σε όλους τους Δήμους, υπάρχει η λογική της παραχώρησης χώρου στην προοπτική του γενικότερου καλού. Αν εμείς αποφασίσουμε διαφορετικά, αυτό είναι μια απόφαση που θα πρέπει να συζητηθεί αφού όμως πρώτα αποσαφηνίσουμε τις προθέσεις μας. Να υπενθυμίσω εξάλλου, ότι μόλις πρόσφατα δώσατε δύο φιλέτα του Δήμου σε ιδιωτική αμιγώς εταιρεία, την εταιρεία φυσικού αερίου, για να εγκαταστήσει τους σταθμούς εφοδιασμού αερίου, χωρίς οικονομικό αντίτιμο, στη λογική του γενικότερου συμφέροντος. 

Για να ενημερωθείτε σας λέμε ότι οι εταιρείες μας των ΚΤΕΛ, δεν είναι ιδιωτικές σαν όλες τις άλλες. Ιδιωτικά είναι μόνο τα λεωφορεία. Την διοίκηση την κάνει το Κράτος με τους Νόμους και τις αποφάσεις του (τιμές εισιτηρίου, περιοχές, γραμμές, έλεγχο, μειωμένα εισιτήρια, ΠΑΣΟ, ομάδες ελευθέρας, κλπ). Αν μπορέσετε να βρείτε ιδιωτική εταιρία που να κάνει κουμάντο το κράτος, να μας το πείτε κι εμάς!!! Ούτε αυτό δεν ξέρετε προφανώς. Κρίμα! Άμα ο Δήμαρχος ενός Δήμου δεν γνωρίζει τον κοινωφελή χαρακτήρα των ΜΜΜ, τότε άδικος κόπος.

Για το κλειστό Γυμναστήριο ο ιδανικός χώρος είναι στον χώρο κάτω από την Ελιά. Διότι: Είναι κέντρο-απόκεντρο, οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ακόμη και με τα “πόδια”, υπάρχει χώρος για τα αυτοκίνητα και το σημαντικότερο θα  αποκτήσει νόημα η επιλογή κατασκευής του ασανσέρ και της κυλιόμενης σκάλας που έχουν τοποθετηθεί γι αυτόν τον σκοπό. Έμμεσα θα στηριχτούν και οι επαγγελματίες της πόλης. Θα προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης όλοι οι αθλο-επισκέπτες (ομάδες, παράγοντες, φίλαθλοι, κλπ) με παρεπόμενα οφέλη.

Θέλω να πιστεύω ότι η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων και των πολιτών της πόλης. Η αντίθετη καταστροφική επιλογή του “ανάποδου”, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι άποψη μιας οικτρής μειοψηφίας. Εδώ λοιπόν μπορείτε να ενημερώσετε τον Δήμαρχο ότι έχει εφαρμογή το “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Ας ζητήσουμε την άποψη τους!

Τέλος παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Δήμαρχο για την περίπτωση που για άλλους λόγους πέραν των συμφερόντων του Δήμου ανησυχεί, ότι τα Αστικά θα παραμείνουν αναγκαστικά και στο κέντρο της πόλης. Και το λέω για να μην ανησυχούν κι όλοι όσοι έχουν ιδιοκτησίες δίπλα και κοντά στις αφετηρίες σήμερα. 

Λυπόμαστε που η διαφαινόμενη εξέλιξη είναι καταστροφική για τον τόπο. Σε ότι μας αφορά θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ληφθεί απόφαση με βάση τις προτάσεις των φορέων και γιατί όχι και του συνόλου των πολιτών του τόπου μας. Μην καταστρέφετε άλλο την πόλη.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης ¨ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ”

//

Πηγή