Αρχική Ροή Ειδήσεων Ερώτηση Φρ. Καρασαρλίδου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα υλοποίησης του...

Ερώτηση Φρ. Καρασαρλίδου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα υλοποίησης του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Τα προβλήματα υλοποίησης του “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θίγουν με Ερώτησή τους στη Βουλή 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.

Όπως επισημαίνουν:

Η έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλες Περιφέρειες, κατέληξε ουσιαστικά σε φιάσκο. Για άλλη μια φορά μηχανικοί και πολίτες αναγκάστηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με μία διαδικασία που δημιουργεί ανισότητες και στρεβλώσεις. Για άλλη μια φορά το σύστημα έκλεισε λίγο μετά την έναρξη και πάνω από δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας στην ΠΚΜ αποκλείστηκαν από την διαδικασία, όχι διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά διότι δεν πρόλαβαν να κάνουν την εισαγωγή στο σύστημα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.44 το πρωί και εγκρίθηκαν 6.045 από τις 17.527 αιτήσεις που κατάφεραν να υποβληθούν. Κυριολεκτικά για ένα “κλικ” βρέθηκαν έξω από μια σημαντική ενίσχυση των νοικοκυριών τους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που έχει πλήξει τα νοικοκυριά και σε μία περιοχή που απειλείται ιδιαίτερα από την ενεργειακή φτώχια.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και αν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού στο σύνολο των Περιφερειών, για όσους δικαιούχους είχαν μπει ορθά στο σύστημα και άφησαν ψηφιακό ίχνος, αποκλείστηκαν όμως λόγω χρόνου και προϋπολογισμού;

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή