Αρχική Ροή Ειδήσεων Αλήθεια ή… όχι; Χρειάζεται και… σχέδιο Β στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων

Αλήθεια ή… όχι; Χρειάζεται και… σχέδιο Β στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό με αφορμή την πανδημία, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν έχει ανάγκη ο πολίτης  τον πολιτισμό σε όλες τις μορφές του (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος κλπ) και αν τον έχει ανάγκη πόσο; 

Φυσικά εννοούμε τις μορφές του πολιτισμού που παρέχονται ζωντανά με την φυσική παρουσία των θεατών. Κατά την προσωπική μου άποψη προφανώς και τον έχει ανάγκη και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς. Από την άλλη όμως αισθάνομαι ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής από την πανδημία και δεν έχει καμία αντίρρηση να ληφθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση με οποιοδήποτε κόστος. Όσον αφορά τον πολιτισμό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά σχεδόν ότι θέλει χωρίς αυτό φυσικά να αντικαθιστά την ζωντανή εκδήλωση-δράση. Κατά συνέπεια όσον αφορά τον πολιτισμό θεωρώ ότι ο πολίτης μπορεί να κάνει και άλλη υπομονή μέχρι να έρθει η κανονικότητα, ενώ όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας είναι και καλά κάνει περισσότερο απαιτητικός.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη και χωρίς να διεκδικούμε την μοναδικότητα στα θέματα του πολιτισμού στην πόλη μας, αναρωτιόμαστε αν οι δυο πολιτιστικές επιχειρήσεις του Δήμου μας έχουν εναλλακτικά σχέδια δράσης για την περίπτωση που η κανονικότητα αργήσει να επανέλθει ή επανέλθει πέραν του 2021. Κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε επαρκώς στα ετήσια προγράμματα δράσης.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να υπάρχουν τέτοια εναλλακτικά σχέδια και να παρουσιαστούν. Αν τα σχέδια αυτά ετοιμαστούν από τώρα και λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας θα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να εφαρμοστούν άμεσα. Στο μέλλον η στήλη θα κάνει ενδεικτική αναφορά σε προτάσεις.

Με εκτίμηση, 

Ο Επιμελητής της στήλης

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή