ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Με τον Γιάννη Οικονόμου συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας ώστε να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητας του, ιδίως ζητήματα που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό ότι θα κρατήσει ανοικτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους της Ημαθίας, καθώς η Ημαθία είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, με υψηλό εξαγωγικό προφίλ. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «η πόρτα είναι πάντα ανοικτή».

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής επεσήμανε στον Υφυπουργό το κενό στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, σχετικά με τις εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ, της οποίας ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας επιθυμεί να είναι συνδιαμορφωτής. Για το λόγο αυτό ζήτησε το αμέσως προσεχές διάστημα τηλεδιάσκεψη με τους Αγροτικούς Συλλόγους, για την οποία ο Υφυπουργός είναι πρόθυμος.

Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε την ανάγκη να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης, τονίζοντας ότι η ανευθυνότητα της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν την προκήρυξη ανοικτή για αιτήσεις πλέον των δύο ετών,  δεν πρέπει να μετακυλήσει στους αιτούντες, καθώς πρόκειται για σημαντική στήριξη και αναβάθμιση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Τέλος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την αλλαγή πλαισίου που επίκειται στους ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ, ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι έργα ενταγμένα στο ΠΑΑ 2014-2020, όπως το ΤΟΕΒ Νησιού και το ΤΟΕΒ στο Αγρόκτημα Νάουσας θα επιταχύνουν τις διαδικασίες δημοπράτησης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή