ΑΠΟΨΗ: Ο Νίκος Σιδηρόπουλος, ο γνωστός συμβολαιογράφος με πλούσια συγγραφική δράση σε ένα από τα είκοσι διηγήματα του βιβλίου του “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ” μιλάει για μια σεξουαλική παρενόχληση. Η σεξουαλική παρενόχληση προέρχεται από τον Α’ γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης προς την συναγωνίστρια Διδώ, ένα κορίτσι τίμιο και αφοσιωμένο στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης.

Η ίδια διηγείται: To ξέρεις φίλε πως ένα βράδυ, που με φώναξε (ο Α’ γραμματέας της Ε.Α.)τάχα για ολονύχτια δουλειά, με ρίχτηκε; “Γιατί να φύγεις”, είπε ο ξεδιάντροπος, “το κρεββάτι χωρά και τους δυο μας”. Και όταν τον απείλησα πως θα ξεσηκώσω τη γειτονιά στο ποδάρι και θα μας πάρουνε χαμπάρι οι γκεσταπίτες, λούφαξε, λέγοντας με πως θα με φάνε αυτά τα αστικά κατάλοιπα. Για φαντάσου! αστικό κατάλοιπο η τιμή της γυναίκας.

Η άρνηση αυτή της Διδώς είχε σαν αποτέλεσμα να μετατεθεί από τον Α’ γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Οργάνωση της ΕΠΟΝ με την κατηγορία ότι η πορεία της στο προηγούμενο πόστο δεν κρίθηκε πετυχημένη διότι είχε περιπέσει σε παραπτώματα απαράδεκτα για το λαϊκό αγώνα. 

Ας μην απορούμε λοιπόν για τις συνεχόμενες σεξουαλικές παρενοχλήσεις που γίνονται στις μέρες μας στο χώρο του πολιτισμού, και όχι μόνο, γιατί παρόμοιες γινόταν και στα δύσκολα χρόνια της κατοχής.

Γεράσιμος Καλλιγάς

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή