Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται η υπόθεση που σόκαρε την κοινωνία της Βέροιας το Μάρτιο του 2020, της δολοφονίας της 44χρονης που βρέθηκε ημίγυμνη σε πρανές επί της οδού 25ης Μαρτίου στη Βέροια, απέναντι από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας και δίπλα στον καταυλισμό ρομά του Εργοχωρίου.

Σχεδόν 11 μήνες μετά το περιστατικό, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 51 και 48 ετών, που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Γρεβενών, παραπέμπονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού με συνέπεια το θάνατο του θύματος. 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μετά από τις εξονυχιστικές έρευνας της Ασφάλειας Βέροιας, σε λιγότερο από τρεις μέρες, εντοπίστηκαν οι φερόμενοι δράστες της δολοφονίας (δείτε σχετικά εδώ και εδώ) και οδηγήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα και προφυλακίστηκαν. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άντρες μαζί με το θύμα είχαν νωρίτερα μεταβεί στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης για να προμηθευτούν ναρκωτικά. Όταν επέστρεψαν και υπό την επήρειά τους, θέλησαν να βιάσουν την 44χρονη, αλλά αυτή αντιστάθηκε και στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν της έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς και πέθανε από ασφυξία. Στην ιατροδικαστική έρευνα αναφερόταν ότι ο θάνατος επήλθε από ασφυξία και ότι υπήρχαν ίχνη αντίστασης και βιασμού. 

Οι δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας στο InVeria.gr αμέσως μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης (6/3/2020):

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή