Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πολεμικής Αεροπορίαςγια τον εντοπισμό ενός διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, το στίγμα το οποίου χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Το αεροσκάφος, τύπου DV20 της Egnatia Aviation, απογειώθηκε από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα .

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου εστιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των Ιωαννίνων και ειδικότερα στις τοποθεσίες μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς, καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Γιάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Στην επιχείρηση συμβάλλει ένα ελικόπτερο Agusta bell της πολεμικής αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130.

Με τη σειρά της η Πυροσβεστική κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα, ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πηγή: cnn.gr / φωτο: egnatia-aviation.aero

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή