Άκαρπες είναι -μέχρι στιγμής- οι έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιου αεροσκάφους, που αγνοείται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (31.01.2021) στην περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Πολεμική Αεροπορία το «βάζει κάτω».

Tο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Augusta που συμμετείχε στις έρευνες μέχρι πρότινος, αντικαταστάθηκε από ένα ελικόπτερο Super Puma με θερμικές κάμερες που θα συνεχίσει να ψάχνει το αεροσκάφος και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά όσο το επιτρέπουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς βρέχει κατά διαστήματα και έχει ομίχλη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες θα συνεχιστούν σε δύο σημεία, κοντά στο ανατολικό Ζαγόρι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου DV-20 που απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation, επέβαινε ένα άτομο.

Το χρονικό

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: newsit.gr / φωτο: egnatia-aviation.aero

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή