Τα ονόματα των τριών ηρώων πεσόντων αξιωματικών κατά την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων, το 1996, θα λάβουν τρία νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, όπως ανακοίνωσε ανήμερα της μαύρης επετείου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Φυσικά, πρόκειται για τους υποπλοιάρχους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, οι οποίοι πετούσαν με ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» στις 04.30 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 προκειμένου να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι τούρκοι στρατιώτες έκαναν απόβαση στην Μικρή Ίμια και, κάτω από συνθήκες που μέχρι και σήμερα για πολλούς παραμένουν αδιευκρίνιστες, το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκαν όλοι τους νεκροί.

Σε σχετική του ανάρτηση στα social media ο Υ.ΕΘ.Α. έγραψε:

Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την 6η Πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας». Το όνομα αυτής «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ». Η 7η ΤΠΚ που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί «ΓΙΑΛΟΨΟΣ». 

Και τα τρία πλοία του ΠΝ θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή