Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια. 

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης των Αστικών της Βέροιας αναφέρεται:

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα εκτελεστούν μόνο τα μαθητικά δρομολόγια. Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο για το επιβατικό κοινό λογω της 24 στάσης εργασίας.

Διαμαρτυρόμαστε για:

1. ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

2. ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΟΥ 27% ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ. 

3. ΓΙΑΤΙ  ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ

Ειδικότερα :

1. Ενώ νομοθετήθηκε ένα στοιχειώδες ποσό των 3.700€ για κάθε όχημα (για το υποχρεωτικό της πληρότητας του 65%) και για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου (!)  (φαίνεται ότι Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος δεν υπάρχουν στο ημερολόγιο!!!) ακόμα δεν έχει αποδοθεί να στηρίξει στο ελάχιστο τις συγκοινωνίες

2. Αισθανόμαστε ότι η κατανομή της επιχορήγησης των επιχειρήσεων με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η ποιο προκλητική, άδικη, άνιση κατανομή, με δυσμενείς κοινωνικές προεκτάσεις που ξεκινούν από την σκανδαλώδη διάκριση και φτάνουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό, για να μην πούμε για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

3. Στις επιστρεπτέες 3,4 και 5 αποκλειστήκαμε γιατί οι πλατφόρμες είχαν τον δικό τους συγκριτικό υπολογισμό κι εμείς δεν μπορούμε να αρνηθούμε ετήσιες πληρωμές.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΟΥ 2021 ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΞΟΔΑ.

ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.  

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. 

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!!!

//

Πηγή