Για τους λόγους που δεν έχει αλλάξει ακόμη το ειδικό ωράριο των φαρμακείων της Ημαθίας (είναι ανοιχτά με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και μετά δουλεύουν με εφημερίες), διερωτήθηκε μέσω παρέμβασής του στην εκπομπή “Λαϊκά και Αιρετικά” του ΑΚΟΥ 99,6  της Τετάρτης (20/1/2021) ο γνωστός φαρμακοποιός και πρώην πρόεδρος του ΦΣΗ, Γιώργος – Ξάνθιππος Τροχόπουλος

Όπως είπε ο κ. Τροχόπουλος στην εκπομπή των Νίκου Βουδούρη (InVeia.gr) και Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εφ. “Λαός”), το ειδικό ωράριο θεσπίστηκε την περίοδο του lockdown, ωστόσο με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και σχετική ΚΥΑ από τις 16/1 που αναφέρει ότι τα φαρμακεία μπορούν να δουλεύουν έως τις 8 μ.μ., εξέλειπαν οι λόγοι για αυτό το ωράριο. 

Μάλιστα, ο Γιώργος Τροχόπουλος έβαλε στο “κάδρο” και την αρμόδια διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, αναφέροντας πως πρέπει αυτή να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και όχι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ή όποιος άλλος. “Η αντιπεριφέρεια είναι η Αρχή στην περιοχή και δεν είναι για να εφαρμόζει ό,τι λέει ο κάθε σύλλογος“, σχολίασε σχετικά κ. Τροχόπουλος.

Το απόσπασμα της παρέμβασης:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή