“Ο 61ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021”.

Με αυτή την λιτή ανακοίνωση του Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (11.01.2021), η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική πλευρά και πρότεινε την παραπάνω ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, με την ελληνική πλευρά να την αποδέχεται.

Ακριβώς την ίδια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την είδηση να μεταδίδεται ως έκτακτη από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πως φτάσαμε στο… ραντεβού

Σήμερα, Δευτέρα 11/1/2021, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσολγου είχε μιλήσει για την έναρξη διερευνητικών επαφών. 

Αυτή η διαδικασία προχώρησε απόψε το βράδυ της ίδιας μέρας και ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Πορτογάλο ομόλογο του Αντόνιο Κόστα είχε διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι “Ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να καθίσουμε στο τραπέζι να βρούμε μία ημερομηνία” και ότι “εμείς προσδοκούμε και ελπίζουμε σε μια παραγωγική σχέση με την Τουρκία και αυτό θα γίνει αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά. Προσδοκώ ότι το 2021 θα είναι ένα καλύτερο έτος για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας…

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή