Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (11/1/2021) άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ούτε τα σχολεία ούτε και το click away μπορούν να θεωρούνται δεδομένα, όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (7/1) στον ΣΚΑΙ 100,3.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα άνοιγαν την προσεχή Δευτέρα, ενώ θα επέστρεφε και το click away. Πλέον, όμως, μετά τις εικόνες και όσα έγιναν ανήμερα των Θεοφανείων έξω από τις εκκλησίες, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η Αριστοτελεία Πελώνη τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν οι ειδικοί εισηγηθούν το αντίθετοι, θα ακολουθήσει την εισήγηση αυτή.

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της», τόνισε η κα Πελώνη.

Σημείωσε ότι η «πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή