Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή της επιλογή της Εκκλησίας να αψηφήσει τα κυβερνητικά μέτρα για το κλείσιμο των Ναών τα Θεοφάνεια και την στάση της Κυβέρνησης που επέλεξε να δεχτεί σιωπηλά την κατάσταση, παρά να φτάσουμε σε εικόνες προστίμων σε πιστούς και κληρικούς ή ακόμα και επεισοδίων και συλλήψεων.

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά. Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα… στραβά μάτια στην εφαρμογή των νομών από την Εκκλησία. 

Έγραψε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας:

Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής, το γραφείο Τύπου του οποίου σχολίασε:

Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία.

Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός.

Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη.

 

Τελικά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η Κυβέρνηση δεν επέμεινε στην εφαρμογή των μέτρων που η ίδια θέσπισε, επειδή δεν ήθελε να κάνει χρήση βίας. Προφανώς το ίδιο θα ισχύει από εδώ και πέρα σε κάθε άλλη ομάδα που θα επιλέγει να αψηφεί τα κυβερνητικά μέτρα, αρκεί να τηρούνται τα μέτρα… προηγούμενης απόφασης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή