Υπάρχουν ανασχηματισμοί και ανασχηματισμοί, αλλά να γίνεται ολόκληρος ανασχηματισμός για να φύγουν από τις… λάσπες ένας Υπουργός και ένας Υφυπουργός, πρώτη φορά συνέβη!!!

Ο λόγος για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό του ίδιου Υπουργείου Κώστα Σκρέκα, οι οποίοι ήταν 2 από τους ελάχιστους που μετακινήθηκαν.

Όσον αφορά στον Μάκη Βορίδη, υπήρξε μια ευμενής μετάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως Υπουργός φυσικά. Αλλά και για τον Κώστα Σκρέκα τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, αφού από υφυπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης αναβαθμίστηκε σε Υπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας! 

Ο Μάκης Βορίδης, ένας αστός πολιτικός, νομικός στο επάγγελμα και καθόλου εξοικειωμένος με τα Αγροτικά Θέματα στην αρχή, φεύγει με μάλλον θετικό πρόσημο από ένα Υπουργείο που, παραδοσιακά, υπάρχουν έντονες διεκδικήσεις και σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση. Κατάφερε, λοιπόν, από εκεί που δεν ήξερε την διαφορά μεταξύ συμπύρηνου και επιτραπέζιου ροδάκινου (που λέει ο λόγος) να μυηθεί στα αγροτικά θέματα και να τα φέρει βόλτα. Και, για να τα λέμε κι αυτά, αν μη τι άλλο μας ετίμησε με την παρουσία του πολλές φορές στην Ημαθία (άσχετα αν η τελευταία φορά που βρέθηκε στη Βέροια, πριν από 11 μήνες, έφυγε ολίγον… άδοξα, ελέω ΠΑΟΚτσήδων). 

Από την άλλη ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από την ελληνική περιφέρεια, από τα Τρίκαλα συγκεκριμένα, είναι Πολιτικός Μηχανικός, αλλά σίγουρα είχε περισσότερη επαφή με… το χώμα και την αγροτική γη. 

Τώρα πια, από το πρωτοκλασάτο Υπουργείο Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης και από το ιδιαίτερα σημαντικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας, αποχαιρετούν την… λάσπη από τα παπούτσια και μπαίνουν σε πιο… στεγνά πατώματα. 

Και γιατί λέμε ότι έγινε για αυτούς ο ανασχηματισμός; Μα γιατί αν εξαιρέσουμε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γιάννη Βρούτση που έφυγαν από την Κυβέρνηση (και άργησαν, κατά τις εκτιμήσεις πολλών) και τον Κωστή Χατζηδάκη που πήγε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Εργασίας, στη θέση του Βρούτση, τι μένει; Οι μετακινήσεις Βορίδη και ο Σκρέκα!

ΥΓ: Όταν λέμε “λάσπες” εννοούμε τις τιμημένες και χιλιοδουλευμένες (για να μην παρεξηγούμαστε…)

ΥΓ2: Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο αγροτικός κλάδος χρειάζεται πάντα στήριξη και την προσοχή των κυβερνήσεων, αναμένουμε να δούμε τι εστί ο καινούργιος Υπουργός Σπήλιος Λιβανός 

ΥΓ3: Ώδινεν όρος και έτεκεν… Μάκην (Βορίδην)! 

ex-Αιρετικά (editorial)

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα
(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”)

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή