Κοντεύουμε να συμπληρώσουμε χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο lockdown που ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα. Ωστόσο, παρά τις ελπίδες και τις προσδοκίες της νέας χρονιάς, πέρα από την επιστημονική αντιμετώπιση του θέματος, σε πολιτικό επίπεδο ολοένα και περισσότεροι πολίτες αρχίζουν να αγανακτούν από την διαχείριση της κατάστασης. 

Όχι, δεν θα αναφερθούμε στους συμπολίτες μας που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό ή πιστεύουν πως όλο αυτό είναι μια παγκόσμια συνωμοσία ή φάρσα. Αυτές οι απόψεις είναι τόσο βαθιά ριζωμένες σε αυτούς που τις έχουν που όχι μόνο δεν μπορούν να αλλάξουν με τα λόγια, αλλά κάθε φορά εδραιώνονται περισσότερο.  

Θα μιλήσουμε, όμως, για τους πολίτες που στωικά επέλεξαν να εμπιστευθούν την Κυβέρνηση και τους ειδικούς για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αυτοί οι πολίτες ζορίστηκαν περισσότερο, διότι πέρα από τον φόβο των προστίμων και των κυρώσεων, τηρούσαν και την λεγόμενη “στάση ατομικής ευθύνης”. 

Και πως αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους πολίτες αυτούς; Με σεβασμό ή με συμπεριφορά που ώρες – ώρες φτάνει στα όρια του χλευασμού; 

  • Η βόλτα στην Πάρνηθα για ποδήλατο και motorcross ήταν ένα μικρό… λαθάκι. 
  • Νωρίτερα οι εορτασμοί στον Άγιο Δημήτρη στη Θεσσαλονίκη μια… παράλειψη. 
  • Στις γιορτές τα μέχρι 9 άτομα ήταν ανεκτά στην αρχή, αλλά οδήγησαν αυτόματα, χωρίς επαρκή στοιχεία και εισηγήσεις των ειδικών, σε νέo “βαρύ” και αιφνιδιαστικό lockdown
  • Τα σχολεία με στοιβαγμένους τους μαθητές, έπειτα από την μεγάλη επιδημιολογική πίεση, έκλεισαν. Έμειναν όμως ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, για να κλείνουν κατά μόνας το ένα μετά το άλλο, λόγω σωρείας κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 
  • Παράλληλα τα ΜΜΜ συναγωνίζονται στις μεγάλες πόλεις το… πάστωμα της σαρδέλας. 
  • Η αγορά άνοιξε με click away και – παρά τους πανηγυρισμούς – οι υψηλές προσδοκίες ήταν… far away από την πραγματικότητα. 
  • Να μην ξεχάσουμε και τους… συμβολικούς εμβολιασμούς των διάφορων κονιόρδων που μας έκαναν περίγελο διεθνώς. 
  • Σε τοπικό επίπεδο, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι εικόνες κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη προπαραμονή Χριστουγέννων (23/12/2020) στο νοσοκομείο της Βέροιας (φωτογραφία άρθρου).

Και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την προκλητική εικόνα των celebrities (μη πω καμιά βαριά κουβέντα χρονιάρες μέρες). Και αυτών που πήγαν στα… Εμιράτα, αλλά και αυτών που έμειναν στα πλατό των καναλιών… 

Έχουμε κάνει τεστ κορωνοϊού, οπότε μπορούμε να αγκαλιαστούμε“, λέει ο… καλλιτέχνης και τρίβουν τα χέρια τους οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών για τις σπασμένες τηλεοράσεις λόγω σφοδρής πρόσκρουσης σε αυτές μιας παντόφλας, ενός ποτηριού, του τηλεκοντρόλ ή – σε μία περίπτωση – φαλακρού κεφαλιού 52χρονου ελεύθερου επαγγελματία, που ζει με επιδόματα εδώ και μήνες, για να πίνουν και να χορεύουν… στην υγειά μας. 

Απορία το έχω, πόσα πρόστιμα έριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δια των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων, σε αυτά τα… υπερθεάματα; Εκτός και αν σε κάποιο ΦΕΚ προβλέπεται ότι επιτρέπεται το αγκάλιασμα, το φιλί, το μπαλαμούτι ή ό,τι άλλο που θέλει στενή επαφή, αν έχει προηγηθεί τεστ κορωνοϊού (rapid προφανώς) από τους εμπλεκόμενους. 

Και, βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά καλούμαστε όλοι να “επιδείξομεν ευθυκρισίαν, σύνεσην, υπακοήν και εμπιστοσύνην εις τα κελεύσματα των ειδικών, της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως και της αυτού εξοχότητος του Πρωθυπουργού, όστις εξάξει ημάς εξ Αιγύπτου δια Ερυθράς Θαλάσσης, ως άλλος… Μωυσής!“, όπως θα έγραφαν ορισμένοι αρθρογράφοι, ειδικά αν αναπολούσαν τον τρόπο που έγραφαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Και να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς στην εθνική καμπάνια για τον εμβολιασμό, επίσης. Άλλο “δράμα” και εκεί με τα είπα – ξείπα, αλλά ας μην πάμε προς το παρόν σε αυτό το θέμα.

Κοντολογίς, 10 μήνες γεμίζουμε σταγόνα – σταγόνα (από τα δάκρυα, το αίμα και τον ιδρώτα μας) την καρδάρα… Και αναρωτιόμαστε;

  • Γιατί ρίχνετε μια κλωτσιά και την αδειάζετε;
  • Γιατί παίζετε κρυφτούλι και αιφνιδιάζετε τον κόσμο και τους επαγγελματίες; 
  • Γιατί ρίχνετε νερό στο μύλο όσων ισχυρίζονται πως “μας δουλεύετε”; 
  • Γιατί οδηγείτε όλο και περισσότερους πολίτες να πιστεύουν πως παίρνετε αποφάσεις του ποδαριού και ότι κάνετε πειράματα στις πλάτες μας;
  • Γιατί ωθείτε όλο και πιο έντονα – ακόμα και οι πολίτες που κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών – να σας “πετάξει” ένα… μεγαλοπρεπές “άι σιχτίρ”; 

ΥΓ: Από το Μπάντεν – Μπάντεν μέχρι το “Μπάτε σκύλοι αλέστε, αν είστε επώνυμοι” μια… βασιλόπιτα (ή… βασιλικότητα) δρόμος

ΥΓ2: Ή σοβαρευτείτε ή… κι εσείς κι ο γρύλος σας!!!!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή