Στο InVeria.gr έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στην άθλια και μη προσήκουσα εικόνα που επικρατεί στο παλιό δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψής του, αλλά και της γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής. 

Με μήνυμά του κάτοικος της περιοχής, το οποίο μάλιστα το συνοδεύει με φωτογραφικά ντοκουμέντα, αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης, ειδικά της σημερινή περίοδο που η χώρα διέρχεται πανδημική κρίση.

Όπως αναφέρει στο InVeria.gr ο συμπολίτης μας που ζει στην περιοχή, η πίσω πλευρά του παλιού δικαστικού μεγάρου έχει γίνει “δημόσια τουαλέτα” και “στέκι τοξικομανών”, με αποτέλεσμα, πέραν της έντονης δυσοσμίας, το σημείο να αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης. 
Το μήνυμα του κατοίκου της περιοχής στο InVeria.gr:

Καλησπέρα. Είμαι κάτοικος στην πλατεία Ωρολογίου και εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουμε ένα υγειονομικό πρόβλημα.

Το πίσω μέρος του παλιού και εγκαταλειμμένου δικαστικού Μεγάρου έχει μετατραπεί σε δημόσια τουαλέτα και στέκει τοξικομανών με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία και να είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία σε μια εποχή Πανδημίας. Eίναι σημαντικό ζήτημα για μετάδοση του ιού και όχι μόνο…

Να σημειωθεί ότι οι δημόσιες τουαλέτες που υπήρχαν δίπλα από την είσοδο του αρχοντικού των Βλάχων (στο πλακόστρωτο, κάτω από τον δρόμο) δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Έτσι, την ανθρώπινη ανάγκη τους κάποιοι επιλέγουν να την κάνουν εκεί, αφού πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο σημείο, το βράδυ χωρίς φωτισμό και καμία φροντίδα. Εδώ και 10 χρόνια το InVeria.gr γράφει για την έλλειψη τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι και στον Εισαγγελέα μας πήγαν για την επιμονή μας, αλλά δεν υπήρξε κανείς ικανός έως σήμερα να δώσει λύση.

Όπως είναι γνωστό, το άλλοτε “στολίδι” της Βέροιας σήμερα ανήκει στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακινήτων (ΕΤΑΔ Α.Ε.), δηλαδή ανήκει στο Κράτος και αυτή η Α.Ε. ψάχνει τρόπο να το… εκποιήσει (ή να το… αξιοποιήσει). Πρόσφατα είχαμε και σχετική επίσκεψη του Δημάρχου Βέροιας με τους βουλευτής στην Εταιρία και αυτό που διαφάνηκε για ακόμη μία φορά ήταν απλά… τζίφος, αφού η ΕΤΑΔ συζητά για παραχώρηση με αντίτιμο και μάλιστα κανονικό και όχι συμβολικό. 

Εν κατακλείδι, από τη μία η γενικότερη άσχημη εικόνα της πλατείας Ωρολογίου και το παρατημένο ιστορικό κτίριο που “χάσκει” εν τω μέσω, από την άλλη η παντελής έλλειψη φροντίδας για δημιουργία δημόσιων τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή, που υποτίθεται θέλουμε να είναι και πόλος τουριστικής ανάπτυξης, έχουν καταντήσει ένα διατηρητέο κτίριο από τα Οθωμανικά χρόνια, μεγάλης ιστορικής, αρχιτεκτονικής, αλλά και εμπορικής αξίας,  να μετατραπεί σε έναν τεράστιο… χαλέ.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…

Φωτογραφίες: Αναγνώστης InVeria.gr

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή