ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φρόσω Καρασαρλίδου: 

«Στηρίζουμε την προσπάθεια των υγειονομικών και απαιτούμε άμεση και έμπρακτη ενίσχυση όλων των δομών Υγείας της Ημαθίας»

Τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας του νομού μας και ειδικότερα τα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Βέροιας και Αλεξάνδρειας, την 8η ΤΟΜΥ/ΚΟΜΥ Βέροιας και το Νοσοκομείο Νάουσας επισκέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φρόσω Καρασαρλίδου μαζί με τον υπεύθυνο υγείας της ΝΕ Ημαθίας Πέτρο Τσαπαρόπουλο.

Συναντήθηκαν με την κ. Χατζή Μαρία, υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας ΠΕΔΥ Βέροιας, την κ. Αμπεριάδου Παρασκευή, υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας ΠΕΔΥ Αλεξάνδρειας, τον κ. Δημητριάδη Πρόδρομο, επόπτη 8ης ΤΟΜΥ και συντονιστή ΚΟΜΥ, ενώ στο Νοσοκομείο Νάουσας συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Λυκοστράτη Κων/νο, αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων και τον εκπρόσωπο ιατρικής υπηρεσίας κ. Λέττα Αθανάσιο.

Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι η συγκυρία της πανδημίας και ιδιαίτερα η νέα φάση της ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σημασία της ΠΦΥ στον έλεγχο της πανδημίας, στη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών με την παροχή πληροφοριών και φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Στις συναντήσεις διαπιστώθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις στις δομές της ΠΦΥ σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία, να μηδενιστεί σχεδόν η προσέλευση των ασθενών στα τακτικά ιατρεία, στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα και να μην ενταχθεί έγκαιρα η ΠΦΥ στη διενέργεια, μαζί με τις ΚΟΜΥ, μαζικών διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό και στην κατ’ οίκον αντιμετώπιση των νοσούντων από τον κορωνοϊό και άλλες παθήσεις. 

Στο νοσοκομείο Νάουσας, η ανάθεση του χειρουργικού τομέα όλης της Ημαθίας, λόγω αναστολής των χειρουργείων στο νοσοκομείο Βέροιας, η κατάργηση των τακτικών εξωτερικών ιατρείων αλλά και η ανάπτυξη 44 κλινών covid που παρακολουθούνταν μόνο από 3 γιατρούς παθολόγους ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων σε μόνιμο ιατρικό και υπόλοιπο προσωπικό.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε όλο το προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν στο να ανταποκριθούν με επιτυχία στον όγκο της δουλειάς τους μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα δίκτυο δημόσιων εξω-νοσοκομειακών δομών με βασικό μοχλό τα ΚΥ και τις αποκεντρωμένες δομές τους (ΤΟΜΥ-Περιφερειακά Ιατρεία) σε διασύνδεση με τον ΕΟΔΥ, που θα αναλάβουν την προ-νοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, αλλά και η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε και επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής μας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή