Αγαπητό InVeria.gr

Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της περασμένης Παρασκευής, αλλά και μέσα από τα ρεπορτάζ και τα σχόλια τόσο στη σελίδα σου, όσο και σε συναδέλφων σου ΜΜΕ και, τηρουμένων των αναλογιών, θυμήθηκα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που με αφορμή την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αναρωτήθηκε ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Άκουσα, λοιπόν, ότι το Δ.Σ. της επιχείρησης απέρριψε όπως είχε το αναφαίρετο δικαίωμα με ευρύτατη πλειοψηφία την πρόταση της αρμόδιας υπαλλήλου (8 μέλη του Δ.Σ. εναντίον της πρότασης και 3 μέλη υπέρ της πρότασης). 

Θυμίζω εδώ την υπουργική απόφαση 43254/31.7.2007 περί λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου δημοτικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 1. Το διοικητικό συμβούλιο (αυτό και μόνο αυτό και όχι οι υπάλληλοι συμπληρώνω εγώ) διοικεί και διαχειρίζεται τις υποθέσεις που αφορούν την επιχείρηση. Αυτό και μόνο αυτό λογοδοτεί στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες της Βέροιας. 

Στην συνέχεια άκουσα ότι η πρόταση της αρμόδιας και ικανότατης στο τομέα αυτό υπαλλήλου έπρεπε να περάσει αυτούσια χωρίς περικοπές, στο στυλ ή όλα ή τίποτα, θαρρείς και μιλάμε για αξίωμα με την μαθηματική έννοια του όρου, όπου η αλήθεια δεν αποδεικνύεται αλλά είναι προφανής. Υπόθεση εργασίας: Αν η πρόταση είχε αξία 120.000€ το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ έπρεπε να την αποδεχτεί χωρίς δεύτερη κουβέντα; 

Η ευρύτατη πλειοψηφία στη συνέχεια έκανε αντιπρόταση για την διεξαγωγή εκδηλώσεων με μικρότερο κόστος η οποία τελικά δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Στη συνέχεια βέβαια ακολούθησε μία προσπάθεια ουσιαστικά εκφοβισμού του Δ.Σ. με διάφορες επιστολές. 

Δεν είναι καινούργια πράγματα αυτά. Έχουν συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με μία καλοκαιρινή συναυλία  και την προσπάθεια απαξίωσης δημοτικού συμβούλου γιατί ο “δύστυχος” τόλμησε να εκφέρει αντιρρήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν κοινοί και προφανείς παρονομαστές. 

Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, τότε το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ οφείλει να βάλει  οποιονδήποτε  που θα θέλει να παραγοντίζει στην θέση του. Υπάρχουν διαθέσιμα και νόμιμα μέσα.

Με εκτίμηση, 

Ο Επιμελητής της στήλης

 

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή