Μάλλον έβρασε αρκετά το… τσουκάλι στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και “έσκασε”, χρονιάρες μέρες! Ο λόγος; Η απόρριψη της πρότασης υπαλλήλου της ΚΕΠΑ από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης και η άρνηση του προέδρου του Δ.Σ. να αποδεχτεί οποιαδήποτε παρέμβαση επί του προτεινόμενου προγράμματος. 

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ έδωσε εντολή στην υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου να συντάξει εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα μεταδίδονταν διαδικτυακά. 

Η κα Καραγιαννίδου, έμπειρη για χρόνια στον τομέα αυτό, κατέθεσε αυτό το σχέδιο στο Δ.Σ., σύμφωνα με την εντολή του προϊσταμένου της. 

Το Δ.Σ., ωστόσο, που είναι το ανώτερο διοικητικό όργανο της Δημοτικής Επιχείρησης, δεν την αποδέχτηκε ως είχε, αλλά πρότεινε τροποποιήσεις. 

Ο πρόεδρος τότε τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση στο πλάνο των εκδηλώσεων, take it or leave it δηλαδή, ή αυτή ή τίποτα, “ναι ή ου“, χωρίς να επιδέχεται προσαρμογών ή αλλαγών. Μάλιστα, ο κ. Κορωνάς ανέφερε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι είχαν ήδη ξεκινήσει πρόβες από κάποια μουσικά σχήματα (και πρόσθεσε ότι έτσι γινόταν πάντα, δηλαδή – αν καταλάβαμε καλά – ερχόταν προς ψήφισε προειλημμένες και ήδη εφαρμοζόμενες αποφάσεις). 

Το πως, το αν καλώς ή κακώς το γιατί, το γιατί και το διότι και τον… Δεσπότη Παναγιώτη, είναι χρήσιμα να λέγονται, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο απλό. Το Δ.Σ. είναι ή δεν είναι υπεύθυνο για τις αποφάσεις; Έκρινε ότι μια πρόταση δεν την θέλει, ζήτησε κάτι άλλο. Για αυτό το άλλο η υπηρεσία μάλλον φάνηκε να αδυνατεί να ανταποκριθεί. Τελεία και παύλα. 

Τώρα, αν καλώς ή κακώς ο κ. Κορωνάς υπερασπίστηκε μέχρις εσχάτων την πρόταση της υπαλλήλου και του ιδίου ή αν καλώς ή κακώς τα μέλη του Δ.Σ. δεν “κατάπιαν” τις αντιρρήσεις τους και δεν έκαναν και λίγο τους… χαζούς για να μην τους πιάσει ο κόσμος στο στόμα τους, είναι άλλο θέμα. Αν πάλι τα μέλη του Δ.Σ. την… φύλαγαν ή όχι στον Πρόεδρο, επίσης είναι άλλο θέμα. 

Τα δεδομένα είναι δύο: Πρώτον, δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις και δεύτερον, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα Αρχής στην ΚΕΠΑ. Αν είναι διαρχία ή… πολυαρχία είναι επίσης ένα άλλο ζητούμενο. 

Και, σημειωτέον, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ που αντέδρασαν και καταψήφισαν δεν είναι από την αντιπολίτευση, για να θεωρηθεί ως αντιπολιτευτική πρακτική. Μέλη των παρατάξεων Βοργιαζίδη και Μπατσαρά είναι, της Διοίκησης δηλαδή!

ΥΓ: Αν δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις τα μέλη του Δ.Σ., γιατί ορίζονται; Για γλάστρες ή για δωρεάν προσκλήσεις; Απλή απορία… 

ΥΓ2: Η Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα, αλλά σίγουρα είναι το καλύτερο από όλα τα άλλα. 

 

 

ex-Αιρετικά (editorial)

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα
(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”)

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή