Χωρίς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, έστω και διαδικτυακές, θα μείνει η Βέροια, έπειτα από την “εμπλοκή” στην έγκριση του κατατεθειμένου προγράμματος από την υπηρεσία της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας προς το Δ.Σ. της Επιχείρησης. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Παρασκευή (18/12/2020) το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί από υπαλλήλους της ΚΕΠΑ βρήκε αντίθετη την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ και επιχειρήθηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόφιλο Κορωνά

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κορωνάς ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος να διαβάσει και την επιστολή 25 καλλιτεχνών που επρόκειτο να συμμετάσχουν και οι οποίοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους για την απόφαση αυτή. 

Στην ουσία, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, έδωσε εντολή στην Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Νανά Καραγιάννιδου να καταρτίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ήδη είχαν ξεκινήσει πρόβες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κορωνάς. 

Τελικά, όταν το θέμα ήρθε προς έγκριση στο Δ.Σ., τελικά δεν εγκρίθηκε το πρόγραμμα, καθώς από τους καταψηφίσαντες προκρίθηκε η ανάγκη περιστολής της δαπάνης και της επιλογής με στοιχεία… εντοπιότητας. Μάλιστα, κατατέθηκε και αντιπρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία δεν υποστηρίχθηκε από την πλευρά Κορωνά. 

“Δεν είναι στη φιλοσοφία της ΚΕΠΑ η επιλογή καλλιτεχνών με φυλετικά κριτήρια”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάς. 

Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι ο μόνος εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της ΚΕΠΑ είναι ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων (που φαίνεται ότι δεν θα μείνει εδώ) και μεταξύ των… ομογάλακτων. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή