Νοσοκομεία και υγειονομικές της Κεντρικής Μακεδονίας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία θα επισκεφτεί το Σάββατο (18/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τα Νοσοκομεία Βέροιας, Έδεσσας, και Γιαννιτσών, καθώς και το Κέντρο Υγείας των Γιαννιτσών το οποίο θα μετατραπεί σε Εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων «η Μέλισσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σε Ημαθία και Πέλλα, καθώς και στο νομό Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σε νομούς τους οποίους αποδεκατίζει ο κορωνοϊός καθώς εμφανίζουν μεγάλο ποσοστό θνητότητας, ενώ αντίστοιχα και τις υγειονομικές τους δομές είναι γονατισμένες.

Η Βόρεια Ελλάδα θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό και συγκεκριμένα την θλιβερή πρωτιά κατέχει η Θεσσαλονίκη, ο νομός Πέλλας βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας λίστας, ενώ ο νομός Ημαθίας (Βέροια) είναι μέσα στην πρώτη εξάδα των περιοχών με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία.

Ειδικότερα ο νομός Πέλλας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας με 148,9 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού ενώ και ο νομός Ημαθίας έχει ένα από τα μεγαλύτερα μαζί με τους νομούς Πιερίας, Κιλκίς κ.α.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή