Φρίκη προκαλεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας ενός 87χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του πριν από λίγες μέρες.

Πίσω από τη ληστεία κρύβονταν δυο αδέρφια, ένας 14χρονος και μία 12χρονη Ρομά, τα οποία εισέβαλλαν στη μονοκατοικία του ηλικιωμένου στο κέντρο στις Αρχές Δεκεμβρίου για να ληστέψουν τον ηλικιωμένο, την ίδια ώρα που η γιαγιά 45 ετών και ο 40χρονος σύντροφός της είχαν το ρόλο τσιλιαδόρων.

Οι ανήλικοι μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού τον χτύπησαν βάναυσα του αφαίρεσαν 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύτηκε με βαριές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, λίγες μέρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 87χρονος αντιμετώπιζε και άλλα παθολογικά προβλήματα.

Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των ανήλικων δραστών μέσω της αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

“Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για περίπτωση ληστείας σε βάρος υπερήλικα και η επισταμένη έρευνα του τόπου τέλεσης από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίασή της, με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ημεδαπούς (αδέρφια αγόρι-κορίτσι), οι οποίοι αφού εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές”.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή