Αγαπητό InVeria.gr

Είναι αλήθεια ότι η κριτική είναι εύκολη και ανέξοδη. Ίσως και η στήλη καμία φορά να παρασύρεται αν και προσπαθεί και να καταθέτει προτάσεις αλλά και να επαινεί χρήσιμες προσπάθειες.

Να αναζητηθεί αν είναι δυνατόν από την τοπική αγορά η συνεργασία με πρόσωπο εγνωσμένου και αδιαμφισβήτητου κύρους με γνώσεις και σπουδές στον τομέα του πολιτισμού. Η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να έχει την μορφή υπαλληλικής σχέσης αλλά την μορφή καλλιτεχνικού συμβούλου. Το κόστος αυτό δεν θα πρέπει να προέλθει από αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου προς την ΚΕΠΑ αλλά από την διαχείριση της κάθε φορά αποφασισμένης ετήσιας επιχορήγησης, γιατί δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Κατά την άποψη μου αρκούν ετήσια 4.000€. 

Η συνεργασία μπορεί να έχει και την μορφή επίτευξης στόχων ούτως ώστε να προσθέσει ένα επιπλέον κίνητρο. Το πρόσωπο αυτό πρέπει να έχει επαφή με την αγορά και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ να ετοιμάζει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σε ετήσια αλλά και μεσοπρόθεσμη βάση, πράγμα που λείπει από τον σχεδιασμό τώρα αν και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. 

Ακόμη πρέπει να έχει το απαραίτητο κύρος-γνώσεις που θα διασφαλίζει την ποιότητα των δράσεων αλλά και θα προσδώσει ένα στίγμα και μία μεγαλύτερη αξία στο ήδη παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν της ΚΕΠΑ. Το Δ.Σ. μπορεί να εγγυηθεί την αξιοκρατική επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας. Η υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό της επιχείρησης.

Με εκτίμηση, 

Ο επιμελητής της στήλης “Αλήθεια ή… όχι

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή