Μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου-Καστελόριζου και ο άλλος υπάλληλος στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για Έλληνες μουσουλμάνους, όπου ο ένας εργαζόταν στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο άλλος σε πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελόριζο.

Ο πρώτος φέρεται να έχει στρατολογήσει τον δεύτερο, ο οποίος φωτογράφιζε κατά την διάρκεια της τρέχουσας κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία τις κινήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στις οχυρωματικές θέσεις των νησιών του Ελληνικού Στρατού, όσο και τις κινήσεις πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κλπ. οι οποίες μέσω του υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και η έρευνα σε βάρος τους διήρκησε αρκετούς μήνες ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί. Η όλη ενέργεια βέβαια φανερώνει το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί διαρκώς και με κάθε τρόπο η Τουρκία αλλά και την διείσδυση που επιχειρεί να καταφέρει, αγνοώντας όμως το γεγονός ότι οι «φύλακες» όντως έχουν γνώση. Βεβαίως, αυτή η υπόθεση έρχεται στο φως, μόλις ένα 24ωρο μετά από μία ακόμη Σύνοδο των Βρυξελλών που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν και πάλι να «ποιήσουν την νήσσαν» έναντι Ελλάδος και Κύπρου.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή