ΔΤ: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας. 

Οι δύο φορείς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης, προς επίτευξη του κοινού τους στόχου που είναι η φροντίδα και η προστασία γυναικών που βρίσκονται σε ανάγκη ή και σε κίνδυνο, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή, βιασμός, trafficking, σεξουαλική παρενόχληση), αλλά και γενικότερα των ευπαθών ομάδων. 

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη σταθερών διαύλων επικοινωνίας, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την από κοινού προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και γνώσης  σε τομείς του έργου τους, την συνδιοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως επίσης και την ανάδειξη των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης, ιδίως σε θέματα σωματικής κακοποίησης, ψυχολογικής, συναισθηματικής, λεκτικής και οικονομικής βίας.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή