ΔΤ από Ν.Ε. Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Στις 2 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ, με βάσει δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, προχώρησε στην διενέργεια διαγνωστικών Τεστ για COVID19 σε ιδιωτική θεραπευτική μονάδα τεχνητού νεφρού στην πόλη μας και ενδεικτικά σε 39 Τεστ διαπίστωσε ότι  τα 24 ήταν θετικά [17 αιμοκαθαρόμενοι και 7 νοσηλευτές].

Δύο ημέρες μετά πάλι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έγιναν 95 Τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά εκτός από ένα θετικό.

Το Σάββατο 5/12 η μονάδα έκανε 16 μοριακά Τεστ σε ιδιωτικό ιατρείο και όλα βγήκαν αρνητικά ενώ το ίδιο απόγευμα ξανά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε 26 μοριακά Τεστ τα οποία  βγήκαν όλα αρνητικά.

Την ώρα που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη Υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας, την οικονομία και το σύστημα Υγείας

Την ώρα που ο Νομός μας πλήττεται από την πανδημία και βρίσκεται στους 10 πιο επιβαρυμένους Νομούς της Χώρας μας με αποδυναμωμένο το σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του να πιέζονται

Την στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών  με υπευθυνότητα και καρτερικότητα αντιμετωπίζουν τον ¨εγκλεισμό¨ τους, με παραβίαση πολλές φορές των συνταγματικών τους ελευθεριών, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του ΕΟΔΥ και τον τρόπο διαχείρισης των αποτελεσμάτων των Τεστ που απαιτούν απαντήσεις.

Με πιο σκεπτικό έγινε  στις 2 Δεκεμβρίου ο έλεγχος για COVID στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο, στα πλαίσια του περιοδικού ελέγχου η στο πλαίσιο νοσηλευόμενων περιστατικών?

Ποια αποτελέσματα είναι τα σωστά τα πρώτα η τα δεύτερα και πόσο επηρεάζεται η αξιοπιστία του ΕΟΔΥ?

Ποιο Τεστ έγινε την πρώτη φορά και ποιο την δεύτερη? Δεν προκύπτει θέμα αξιοπιστίας των Τεστ? 

Πόσο  συνήθης τακτική του ΕΟΔΥ  είναι να επαναλαμβάνει 2-3 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζικά Τεστ που έχουν βγεί θετικά? Ο ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ μέχρι να αρνητικοποιηθούν τα θετικά?

Ποια είναι η απάντηση του ΕΟΔΥ για το σοβαρό αυτό λάθος και ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη?

Ποια είναι η θέση των τοπικών βουλευτών και ιδιαίτερα των κυβερνητικών?

Ποια είναι η θέση του Ιατρικού συλλόγου?

Η κατάσταση στον Νομό μας είναι σοβαρή. Ο κόσμος θρηνεί για τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων και αγωνιά για την επόμενη ημέρα της οικονομικής καταστροφής.

Χρειάζονται απαντήσεις!…

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή