ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσου Μπαρτζώκα: Απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση του Τάσου Μπαρτζώκα, ο οποίος από τις αρχές Οκτωβρίου είχε φέρει το ζήτημα της επιπλέον στήριξης των αμπελουργών-οινοπαραγωγών στη Βουλή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι τα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου που αφορούν την Απόσταξη και την Πρώιμη Συγκομιδή θα επεκταθούν και το 2021.

Όπως αναφέρει στην από 8-10-2020 κοινοβουλευτική ερώτηση του ο Τάσος Μπαρτζώκας, τα μείζονα ζητήματα του αμπελο-οινικού κλάδου είναι η υψηλή αδιάθετη ποσότητα και η έλλειψη ρευστότητας. Ο ίδιος σημειώνει επίσης, ότι από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις δεν έχουν επωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό αμοιβαία όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου. Ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι ταλανίζονται από τις επιπτώσεις του κλεισίματος της οικονομίας, το οποίο τους αποστερεί τη δυνατότητα να διαθέσουν τα αποθέματα τους  στην εγχώρια και αλλοδαπή αγορά. Κατά συνέπεια η επέκταση των μέτρων και για το επόμενο έτος είναι μια θετική εξέλιξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τάσο Μπαρτζώκα το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία να βρει έναν εκ των ανταγωνιστικότερων κλάδων της χώρας όχι μόνο όρθιο, αλλά έτοιμο για τις προκλήσεις της ανάπτυξης του. Γι΄αυτό το λόγο ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει ότι η κρατική στήριξη οφείλει να δομείται επί της ρευστότητας, μέσω παρεμβάσεων που αφορούν τις στρεμματικές ενισχύσεις, τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις και την επέκταση εξόφλησης  χρηματοπιστωτικών υποχρεώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι ενέργειες του Τάσου Μπαρτζώκα στο άμεσο μέλλον. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή