Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας (7/12/2020), λόγω της γενικότερης υγειονομικής κατάστασης, αλλά και των τοπικών δεδομένων…

Ο θάνατος του Θανάση Γεωργιάδη κυριάρχησε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη μου. 

Ο Κώστας Βοργιαζίδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της σχολικής τροχονόμου Φανής Τσιάπλα, από το Μακροχώρι, η οποία απασχολούνταν στον Δήμο. Η εκλιπούσα ήταν 47 ετών και αφήνει πίσω της 4 παιδιά. 

Ο κορωνοϊός δεν έκανε “εξαιρέσεις” στα μέλη του Σώματος. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση ο Παύλος Παυλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Νίκος Αγγέλου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βέροιας. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, που νόσησε ο ίδιος και η γυναίκα του από το covid-19, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του, ανέφερε ότι η σύζυγός του ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την ασθένεια και – με τρεμάμενη φωνή – μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του, τον οποίο δεν μπόρεσε να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά στην κηδεία του, αφού ήταν ασθενής και σε καραντίνα. 

Βεβαίως, οι περισσότεροι από όσους έλαβαν τον λόγο αναφέρθηκαν και στους πολλούς θανάτους που θρηνεί η Ημαθία, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στους οικείους των θανόντων. 

Μέσα στο όλο κλίμα, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να ενημερώσει για τις ενέργειές του Δήμου ως προς τη διαδικασία της ταφής των συμπολιτών μας. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα ενέργειες για αποσυμφόρηση των νεκροταφείων και είχαν φτάσει τα κοιμητήρια σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο,  ωστόσο το Νοέμβριο η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ειδικά για τους συμπολίτες μας που φεύγουν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού έχει εκπονηθεί σχέδιο ταφής τους σε όμορες της Βέροιας περιοχές, σε χωριά του Δήμου που έχουν τα νεκροταφεία τους χώρο δηλαδή, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα ούτε χώρου, ούτε υγειονομικού κινδύνου. Η όλη διαδικασία απαιτεί διακριτικότητα, συνεργασία και κατανόηση από όλους και, όπως είπε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ήδη έχουν γίνει κάποιες ταφές εκτός των κοιμητηρίων της Βέροιας. 

“Δύσκολη” ήταν και η αναφορά της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργίας Μπατσαρά, η οποία ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου σε περιπτώσεις οικογενειών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα της κηδείας των ανθρώπων τους, ενώ υπογράμμισε την προσφορά ενός εκ των γραφείων τελετών της περιοχής που σε μία περίπτωση έκανε το ίδιο δωρεάν την τελετή σε οικογένεια παιδιών που έμειναν ορφανά… 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή