Αγαπητό InVeria.gr,

Είναι αλήθεια ότι από την στήλη αυτή ασκείται σχεδόν συνεχής κριτική στον πολιτιστικό φορέα του Δήμου την ΚΕΠΑ. Αυτό γιατί πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεμείνει από φρέσκιες ιδέες με αναφορά σε επίκαιρες και σύγχρονες τάσεις του πολιτισμού ή ακόμα και σε καινοτόμες ιδέες γύρω από τον πολιτισμό. 

Αυτά που υλοποιεί η ΚΕΠΑ είναι χρήσιμα αλλά νομίζουμε ότι τους λείπουν η φρεσκάδα, η πρωτοτυπία, η έκπληξη το κάτι διαφορετικό. Δεν αναφερόμαστε στο εκπαιδευτικό έργο της, αλλά στις δράσεις της. Δεν μπορεί να είναι μοναδικό κριτήριο η επιτυχία μιας εκδήλωσης επειδή την παρακολούθησαν πολλοί δημότες. Μα αν είναι σε δημόσιο χώρο μία συναυλία δημοφιλούς καλλιτέχνη και μάλιστα δωρεάν θα έχει εξασφαλισμένη επιτυχία, δηλαδή κατά τους διοργανωτές θα έχει πολλούς θεατές. Ίσως αυτό βέβαια να είναι και η παγίδα για τους διοργανωτές στην οποία έχουν παρασυρθεί. 

Άραγε δεν υπάρχουν εκδηλώσεις με εισιτήριο εισόδου οι οποίες απέτυχαν εισπρακτικά; Φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία η χρηματοδότηση της γιατί αυτή είναι επαρκής. Συμπερασματικά λοιπόν στον τομέα αυτόν νομίζουμε ότι η ΚΕΠΑ έχει μείνει στάσιμη τουλάχιστον. Όμως δεν αποτελεί κατά την άποψη μας και επιλογή για την οποιαδήποτε πιθανή νέα δημοτική αρχή και το γκρέμισμα όσων θετικών έχει προσφέρει στον πολιτισμό η ΚΕΠΑ

Αντίθετα, είμαστε ικανοποιημένοι που θα επαινέσουμε την δημιουργία από τον Δήμο Βέροιας της εφαρμογής “Περίτας” που αφορά τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης μας. Μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που μπορεί να άργησε αλλά είναι πολύ θετική και ελπιδοφόρα για τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης.

Με εκτίμηση, 

Ο επιμελητής της στήλης “Αλήθεια ή… όχι

 (Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή