ΔΤ από ΕΕΕΕΚ Βέροιας: Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, με σκοπό την κατανόηση θεμάτων αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. 

Η ημέρα αυτή δεν αποτελεί γιορτή αλλά περισσότερο μια μέρα ευαισθητοποίησης,  σκέψης και προβληματισμού για να μας θυμίσει πως η αναπηρία δεν είναι μια ατομική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά ένα σύνθετο κοινωνικό ζήτημα. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους αλλά και στους οικείους τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε τους γονείς τους καθώς η διαδρομή τους είναι ένα ταξίδι με συνεχείς προσπάθειες.  

Στην παρούσα φάση προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε σε πρωτόγονες καταστάσεις λόγω COVID-19, οι συνεχιζόμενες αλλαγές στην ρουτίνα της καθημερινότητας, η απομόνωση και η δυσκολία στην παροχή υπηρεσιών επηρέασαν σημαντικά τις ζωές και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία. Επομένως, η ευαισθητοποίηση για την αναπηρία καθώς και για τις επιπτώσεις του COVID-19 είναι ζωτικής σημασίας όσο προσπαθούμε να επιβιώσουμε απέναντι στο ιό.

Επιδιώκοντας φίλους, αρωγούς, συνεργάτες, τονίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και υπογραμμίζουμε ότι το σχολείο μας είναι «ανοιχτό» σε όλους με σκοπό τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων για την αναπηρία. 

 

*Η φωτογραφία αποτελεί ένα συλλογικό έργο των μαθητών μας και των γονιών τους, κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών της πανδημίας  που διανύουμε, για την ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου. 

 

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βέροιας

Λαζοχώρι Βέροιας 

2331071833

eeeekver@sch.gr

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή