Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες ο παλαιοημερολογίτης (ΓΟΧ) Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης Ταράσιος. Όπως έγραψε το exapsalmos.gr o Ταράσιος έχασε τη ζωή του στις 18 Νοεμβρίου 2020, προσβεβλημένος από κορωνοϊό. 

Σε κείμενο – αφιέρωμα στον Μητροπολίτη του Παλαιού Ημερολογίου στο παραπάνω site αναφέρονται τα εξής: 

Είναι ο πρώτος Μητροπολίτης των παλαιοημερολογιτών  που πέθανε απο covid-19!!! O Θεός να τον αναπαύσει! 

Κατά κόσμον Γεώργιος Καραγκούνης, του Στεφάνου και της Ευαγγελίας. Γεννήθηκε την 12.7.1933 στήν Πηγή Τρικάλων. Εισήλθε ως δόκιμος στην Ανδρώα Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κουβαρά Αττικής, την 10.10.1948. Έγινε Ρασοφόρος την 25.2.1951. Το όνομα Ταράσιος του εδόθη υπό του Επισκόπου Πατρών Ανδρέου (μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών) ενώ ο τελευταίος ήταν φυλακισμένος, κατά την περίοδο των διωγμών των Ορθοδόξων υπό του Καινοτόμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος Βλάχου, στις Φυλακές Χατζηκώστα.

Η οικογένειά του υπήρξε Ιερατική και Μοναχική (αδελφός Κληρικός, μητέρα μοναχή και συγγενείς του). Διάκονος χειροτονήθηκε την 14.8.1957 και Πρεσβύτερος την 5.5.1963 υπό του Επισκόπου Πατρών Ανδρέου. Χρημάτισε Εφημέριος πολλών Ενοριών ανά την Ελλάδα (Σπάρτη, Λάρισα, Τρίκαλα, Αθήνα, Αγκαθιά Βερροίας κ.α.) και υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος στον τομέα της Κατηχήσεως της Ορθοδόξου νεολαίας. Αργότερα, ίδρυσε και Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις για νέους και νέες, σε ξεχωριστές περιόδους.

Ανεκαίνισε Ναούς και άλλους ανήγειρε εκ βάθρων, όπως τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγκαθιά, ενώ το 1966 ίδρυσε και ανοικοδόμησε με τη συμπαράσταση των πνευματικών του τέκνων και μοναζουσών την Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» Μεθώνης Πιερίας, η οποία απετέλεσε και αποτελεί Φάρο Ορθοδοξίας για την Μακεδονία μας και ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα. Επί μισόν αιώνα και πλέον, εργάστηκε πνευματικά στην ως άνω Μονή ως Πνευματικός Προϊστάμενός της, αλλά (και) χειρονακτικά, διακριθείς ακόμη και για πρωτοπόρες στην περιοχή βιολογικές καλλιέργειες. Ίδρυσε, επίσης και Ανδρώο Ησυχαστήριο προς τιμήν του Αγίου Ταρασίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Επίσκοπος χειροτονήθηκε την 25.6.1995 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηλιουπόλεως Αθηνών υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ανδρέου, συμπαραστατουμένου υπό των Μητροπολιτών Πειραιώς Νικολάου, Αργολίδος Παχωμίου, Περιστερίου Γαλακτίωνος, Μεσογαίας Κηρύκου και Κατερίνης Γοργονίου. Ως Επίσκοπος χειροτόνησε Κληρικούς, δραστηριοποιήθηκε στην εκκλησιαστική Ιεραποστολή στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, διετέλεσε Τοποτηρητής των Μητροπόλεων Κίτρους & Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχειρίσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας (ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ).

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή