Ένας κληρικός που μόνασε ως απλός μοναχός στη Μονή Παναγίας Δοβρά έως το 2010 και στη συνέχεια πήγε στη Μητρόπολη Λαγκαδά και χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο Αρχιμ. Λουκάς Λαλόπουλος, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (28/11/2020) μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ, νοσώντας από κορωνοϊό. 

Τον Αρχιμ. Λουκά τον γνωρίσαμε στην Ημαθία ως μοναχό Λουκιανό, εγκαταβιούσε στη Μονή της Δοβρά, ήταν ένας ευθυτενής, σοβαρός και πολύ μετρημένος μοναχός, χειρονάκτης και δραστήριος ιδιαίτερα στην αναστύλωση της Μονής. 

Ο μακαριστός π. Λουκάς, (Ηλίας Λαλόπουλος) γεννήθηκε στην Αργυρούπολη Κιλκίς το 1958, σπούδασε στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. 

Έγινε Μοναχός στην Μονή Δοχειαρείου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια μετέβη στη Μονή Παναγίας Δοβρά της Βέροιας, ως απλός μοναχός. Με την εκλογή του Ιωάννη στην Μητρόπολη Λαγκαδά, με τον οποίο τους συνέδεε χρόνια φιλία, ο μοναχός Λουκιανός χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας (αλλάζοντας το όνομα σε Λουκάς) και τοποθετήθηκε αρχιερατικός επίτροπος Λαγκαδά και ιεροκήρυκας. Διέμεινε στο μετόχι του Τριλόφου Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούσε λειτουργικά τις ενορίες των χωριών γύρω από τον Λαγκαδά. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή