ΑΠΟΨΗ, του Γιώργου Κακαφίκα: Το έχουμε ξαναγράψει. Η κατρακύλα τους δεν έχει σταματημό!!

Από την μία:

Έχουμε έναν πρωθυπουργό – δεν πέρασε όμοιος του – να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο και μάλιστα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή.

Να καταφεύγει σε ασυναρτησίες , σε ονειροπαρμένα αφηγήματα από την «εξορία» που βρέθηκε στο Παρίσι όντας 6 μηνών , μέχρι την συνομιλία του με τον εξωγήινο του Υμμητού!!! 

Να προσπαθεί να δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα – σχεδόν αντίστροφη απ΄ αυτή που βιώνει ο λαός – με ψέματα , παραποιήσεις γεγονότων , διαστρεβλώσεις, ακόμα να οικειοποιείται  επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης όπως το μαξιλάρι των 37δις. που χωρίς ντροπή το παρουσίασε σαν δικό του επίτευγμα!!

Να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνιακή του εικόνα και προβολή παρά την θωράκιση της χώρας και του λαού από την καταστροφική επανεμφάνιση της επιδημίας. Θα τον στοιχειώνει το στημένο σκηνικό της Σαντορίνης όπου σαν νέος «Μωυσής» , πορφυρογέννητος , τροπαιοφόρος με την σπάθα να δαμάζει τον κορονοϊό καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα που ήταν  free covid-19 !!!Άνοιξε τα σύνορα χωρίς υγειονομικούς κανόνες και πρωτόκολλα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της TUI και άλλων τουριστικών εταιρειών. Εκεί που είχαμε μηδενικά κρούσματα τον Ιούνη , τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων  για δεύτερο κύμα επιδημίας ,μαζί με τους λιγοστούς τουρίστες μας ήρθε και ο ιός πιο νωρίς!!Ενώ οι Ευρωπαίοι με νέα μέτρα ενίσχυαν το ΕΣΥ τους οι δικοί μας σεργιάνιζαν στο Αιγαίο και το άφησαν αθωράκιστο και σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης -ήδη στην Β. Ελλάδα σχεδόν κατέρρευσε!! Είναι τελικά μόνο πολιτικές οι ευθύνες; Ποιος και που  θα λογοδοτήσει για την οικονομική καταστροφή του δεύτερου lock down ,  ενώ διαβεβαίωναν κάθετα ότι δεν θα επιβληθεί, τους εκατοντάδες νεκρούς του δεύτερου κύματος; Η Δούρου πάλι φταίει η ο Τσίπρας!!! Μην τους βάζω ιδέες γιατί είναι ικανοί και αυτό να επικαλεστούν!!Τα πληρωμένα δημοσιογραφικά πιστόλια δεν τόχουν και πολύ να το «μπουμπουνίσουν»!!!

Από την άλλη:

Έχουμε την διολίσθηση σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Σε νέα επανέκδοση και παραλλαγή το πάλαι ποτέ αμίμητο .. «.αποφασίζομεν και διατάσσομεν απαγόρευση καθόλιν την επικράτειαν..».Αυτό χαρακτηρίζει τους ανασφαλείς ηγέτες. Όσο και να τον προστατεύουν τα μέσα της «λίστας Πέτσα» συνειδητοποιεί την εκρηκτική οικονομική κατάσταση που πλησιάζει από την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Είναι πρόβα τζενεράλε για την αντιμετώπιση της λαϊκής αντίδρασης που βλέπει ότι έρχεται. Και εδώ βρήκε τον καλύτερο συμπαραστάτη και παράλληλα εκτελεστικό βραχίονα τον υπουργό «ΠΡΟ.ΠΟ».Η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα πόσο φανατικότεροι γίνονται οι γενίτσαροι και με πόσο πάθος και πίστη υπηρετούν τους νέους αφεντάδες. Μεγάλη υπόθεση να κρύβεις την υποκρισία και το αληθινό σου πρόσωπο τόσα χρόνια και την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου να σφιχταγκαλιάζεσαι με τον Άδωνι , τον Μπογδάνο , τον Βορίδη κλπ.

Είναι αδίστακτοι! Ενώ ο κόσμος ζεί με τον φόβο της έξαρσης  της  πανδημίας αυτοί θεώρησαν «ευκαιρία» να περάσουν τα απάνθρωπα νομοσχέδια  που παίρνουν τα σπίτια των ανήμπορων δανειοληπτών και αποσυνθέτουν τα εργασιακά. Εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν την νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική που αποτυπώνεται στο σχέδιο Πισσαρίδη.

Είναι άθλιοι , γελοίοι που αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ να κάνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού , να λειτουργήσουν νέες ΜΕΘ που έχουν φρακάρει παρουσιάζουν διαγράμματα –και αυτά κλεμμένα- πως θα εμβολιαστεί ο κόσμος με ένα εμβόλιο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!! «Τα ψάρια στο γιαλό εμείς τηγάνι βάζουμε…». Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Δεν μπορείς να φανταστείς μέχρι που μπορεί να φθάσει η επικοινωνιακή κατάντια. Όλα τα θυσιάζουν στο βωμό της επικοινωνίας.

Είναι τραγικοί , τυμβωρύχοι! Επαίρονται , πανηγυρίζουν γιατί  έχουμε , άκουσον-άκουσον , λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο!!Τι είναι γι` αυτούς οι ανθρώπινες ψυχές και τις συγκρίνουν όπως το δημόσιο χρέος; Τόση απανθρωπιά!

 Και μία παρένθεση για την εκκλησία. Δυστυχώς κατά τον πιο λυπηρό και μακάβριο τρόπο διαψεύθηκαν κάποια κηρύγματα ιερωμένων που αντιτίθενταν στη σοβαρότητα του ιού και αρνούνταν την εφαρμογή μέτρων όπως η αποφυγή συγχρωτισμού στις εκκλησίες , η χρήση μάσκας κλπ. Και την ηγεσία της δεν την απασχόλησε που το σύστημα υγείας καταρρέει ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να το βελτιώσει παρά διαπραγματευόταν πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα. Και ξαφνικά διαγνώστηκαν με τον ιό ο αρχιεπίσκοπος και πάνω από 10 ιεράρχες και δυστυχώς ένας έχασε και την ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι δεν έπαιρναν τα απαραίτητα μέτρα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσαν. Δεν νομίζω να κόλησαν στα μπαρ ή στα πάρκα που δαιμονοποιεί  η κυβέρνηση τους νέους!! Ας δούμε πότε ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας στην Πέλλα και στην Θεσ/νίκη. Στην Έδεσσα έγινε εκδήλωση της μητρόπολης που υποδέχθηκαν λείψανα αγίου με πλήθος πιστών χωρίς μάσκα και ο ένας να είναι κολλητά με τον άλλο. Κάτι ανάλογο έγινε και στον γιορτασμό του Αγ. Δημητρίου στην Θεσ/νίκη. Γι` αυτό η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. .Εκεί προφανώς κόλλησε ο μητροπολίτης Ιερισσού και ο μακαρίτης του Λαγκαδά .Και όλα αυτά όχι μόνο με την ανοχή της κυβέρνησης αλλά δεν δίσταζαν και ορισμένοι κυβερνητικοί να δημοσιοποιούν και τα διαπιστευτήρια τους προς τους ιερωμένους!!!Ας συνετιστούν τώρα να ορθολογιστούν και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Δεν χρειάζεται «αγιασμός», ΜΕΘ και ιατρικό προσωπικό χρειάζονται.

Και τώρα ερχόμαστε στα δικά μας. Πως είναι δυνατόν με τέτοια καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης να μην επανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – έστω δημοσκοπικά – να μην δημιουργείται ένα εμφανές κίνημα ανατροπής. Δεν φταίνε μόνο τα μέσα της λίστας Πέτσα , ούτε οι πειραγμένες δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν τα κυβερνητικά μέσα. Ούτε και ο φόβος που πλανάται πάνω από την κοινωνία και συνήθως την συσπειρώνει στην εκάστοτε κυβέρνηση όσο ανίκανη είναι .Φοβάμαι μία σοβαρή αιτία είναι τα δικά μας αυτογκόλ! Πότε ο  Τσακαλώτος , πότε ο Καλογρίτσας , πότε ο Ξανθός , πότε ο Πολλάκης βάζουν την πινελιά τους στην εσωκομματική μιζέρια. Χρησιμοποιούνται από τα δημοσιογραφικά πιστόλια της «λίστας Πέτσα» , τους κυβερνόντες να αλλάζουν την θεματολογία , να «ρίχνουν την  σκόνη

του  αποπροσανατολισμού». Όταν στριμώχνονται πολιτικά είτε κανένας «διάττων εσωκομματικός αστέρας  πετάγεται»  , είτε βγάζουν κάποια εφεδρεία από την φαρέτρα τους .Δεν γίνεται ο Τσίπρας να «μαζεύει το γάλα» και άλλοι να κλωτσάνε την καρδάρα!!

Για τα στελέχη της αριστεράς δεν αρκεί η εντιμότητα και η καθαρότητα. Αυτά είναι αυτονόητα. Πρέπει και η συμπεριφορά τους , η εικόνα τους προς τα έξω να είναι ανάλογα του ήθους , του σεβασμού. Πολιτική γενναιότητα ή πολιτική «μαγκιά» δεν είναι να παραβιάζεις κανόνες που υπακούουν οι συμπολίτες σου λόγω έκτακτης επιδημικής κατάστασης. Δεν είναι αντίσταση στην κυβερνητική ασυδοσία ούτε ενεργή αντιπολίτευση όταν κοινοποιείς φωτογραφίες παραβιάζοντας κανόνες. Σωστά γράφτηκε στο Α.Π. «.λεβεντιά με πολιτική αντίληψη νηπίου». Δεν είναι πολιτική ντομπροσύνη αυτό, ρέπει περισσότερο στον πολιτικό κουτσαβακισμό. Μία αναπαραγωγή του «αριστερού αυριανισμού» καταλήγει τελικά. Αν δεν έχεις αυτοσυγκράτηση , δεν μπορείς να χαλιναγωγήσεις την ματαιοδοξία σου, η καλύτερη προσφορά στην αριστερά είναι να αποσυρθείς μέχρι να ελέγξεις αυτήν την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Και είναι κρίμα ένα τέτοιο δραστήριο στέλεχος να αδικεί τον εαυτό του. Αυτή είναι η αλήθεια σ.Πολλάκη , είτε μας αρέσει είτε όχι!!

Και το σήμα που εξέπεμψε η επιτροπή που τον κάλεσε  είταν  «θολό». Τι θα πεί όλα πρίμα! Έγινε ή δεν έγινε ατόπημα ; Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν στέλνεις ορθό και αποφασιστικό μήνυμα προς τα έξω. Πως θα αντιμετωπιστούν μελλοντικές αμφισβητήσεις ή άλλες ατοπίες, που φοβάμαι θα εμφανιστούν! Δεν  χρειάζονται τιμωριτικά μέτρα αλλά να γίνει ξεκάθαρο ότι κάθε επανάληψη θα αντιμετωπιστεί ριζικά.

Δεν έχει άλλες αντοχές ο λαός μας.

Πρέπει να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική .Είναι ευάλωτοι στην πολιτική πίεση. Μόνο τα Πετσωμένα ΜΜΕ τους στηρίζουν. Και αυτά μέχρι πότε; Ήδη κάποια βλέποντας ότι χάνουν την αξιοπιστία τους το «γυρίζουν» σιγά-σιγά.

Σαν χάρτινος πύργος θα πέσουν , αρκεί να οργανώσουμε μεθοδικά αυτόν τον αγώνα. Θα επαναλάβω , ας σκεφθεί η ηγεσία την διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου με την διαδικτυακή εφαρμογή εφ` όσον υπάρχει η δυνατότητα και μόλις αρθούν τα μέτρα της πανδημίας να γίνει και το τακτικό συνέδριο με την φυσική παρουσία. Να δημιουργήσουμε το κλίμα της ανατροπής .

Να μην μας αιφνιδιάσουν Αυτοί είναι ικανοί να προκηρύξουν εκλογές όταν ομαλοποιοιθεί λίγο η κατάσταση , εκμεταλλευόμενοι και τον φόβο του κόσμου.

Γ. ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή