Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας είχε κοινοποιήσει την ερώτηση που έκανε  προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Οικονομίας & Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και Υγείας Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την διατήμηση στις τιμές των τεστ κορωνοϊού (δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση).  

Πέρασαν 2 μήνες από τότε και μόλις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η κυβέρνηση “εδέησε” να κάνει κάτι μπροστά στο όργιο αισχροκέρδειας που επιδόθηκαν ορισμένα κέντρα.

Με αφορμή την απόφαση αυτή ο κ. Μπαρτζώκας εκφράζει την ικανοποίησή του, γράφοντας στην πολιτική του σελίδα στο fb:

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, καθώς είχα ζητήσει με κοινοβουλευτική μου ερώτηση τον καθορισμό ανώτατης τιμής στα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Έχοντας από τότε επισημάνει την οικονομική αδυναμία πολλών πολιτών να εξεταστούν, και δυστυχώς επιβεβαιώνοντας τη σφοδρότητα του 2ου κύματος, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι έστω και τώρα, καθιερώνεται ανώτατη τιμή: 40 ευρώ για το μοριακό τεστ και 10 ευρώ για το rapid test.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έξοδο του τούνελ της πανδημίας, αλλά μέχρι να εξέλθουμε οριστικά, θα πολεμήσουμε με τα όπλα της πρόληψης. Εντός ολίγων ημερών το βασικό μέσο πρόσληψης, τα τεστ, θα είναι πιο προσβάσιμα σε όλους μας.

Αυτό που πρέπει τώρα να σκεφτούν εκεί στην κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί όλος ο κόσμος να δίνει μάχη και να φτάνει στα όριά του, οικονομικά και συναισθηματικά, και ακόμα να μην παίρνουν την απόφαση για δωρεάν τεστ για όλους! Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν ότι ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να δίνει 2 – 3 μεροκάματα (παλιά) και 1-2 μεροκάματα (από εδώ και πέρα) για να ξέρει αν είναι θετικός; 

Ας κάνει, λοιπόν, ένα αίτημα και πάλι ο κ. Μπαρτζώκας προς τους 3 Υπουργούς και, που ξέρετε, ίσως κατά τον Γενάρη να αρχίσει να συνταγογραφείται το τεστ! 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή